Forum

Kuchenne porady

masa budyniowa

  • Autor: grudzia80 Data: 2005-01-30 15:21:45

    Mam poważny problem z masą budyniową, bardzo często mi się zgotowuje, czyli bardziej obrazowo mówiąc robią sie w niej grudki i nie jest gładka ;(((
    Wszystko jest dobrze do momentu kiedy ucieram margaryne, najczęsciej(Bielską, Palmę lub Kasię). I różnie bywa czasem ucieram z cukrem pudrem, a czasem cukier daje do budyniu. Więc sprawa wygląda tak ucieram tą margarynę robotem przez kilka minut, potem dodaje zimny budyń i zaczyna się zgotowywać :( Co robić ???
    I co robie źle ??
    A jeśli chodzi o budyń, to czasem robie poprostu kupny budyń, a czasem taki domowy z maki ziemniaczanej, pszennej, cukru, i żółtka.
    Monika

  • Autor: 555 Data: 2005-01-30 15:45:45

    ja robie zawsze z maslem roslinnym (w plastikowym pudelku ze slonecznikiem na wieczku).. oczywiscie temperatura pokojowa (kuchenna hihihi) zarowno masla, jak i budyniu.. nigdy sie nie warzy :)

    pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu