Kochani, potrzebny mi jest przepis na zupe szpinakowa (Mieszkam w kraju gdzie nie ma wieprzowiny) wiec jak ktos ma dobry przepis, to ja bardzo chetnie skorzystam!
kawalek porcji rosolowej, kawalek mięsa z wysokiego żebra, woda- zagotowac , zmniejszyc gaz ,doda wegety ( wg uznania), gotowac 25 minut, dodac kawalek selera, marchwi i pietruszki, ząbek czosnku- gotowac 1/2 godziny, ( przynajmniej 1 raz podczas calego procesu gotowania podlac odrobinką wody zimnej, po czasie usunąc warzywa( mozna z nich zrobic salatkę jarzynowa), przecedzic wywar, przelac go do czystego garnka , Mrozony szpinak w ilości 2 opakowania rozmrozic, przełozyc do osobnego garnka i zasmażyc z maselkiem i czosnkiem( celowo nie podaje tu ilosci, bo to zależy od gustu jedzących, jedni lubią duzo , a inni malo czosnku i masla), teraz przełożyc tę masę do rosołu, doprawic sola, pieprzem, maggi, i wwegetą ewentualnie, rozbeltac surowe jajko, a nawet dwa ( bez dodatkow maki , takie samo w sobie) w kubeczku i wlac do gotującej się szpinakowej zupy i szybciutko energicznie zamieszac, POdla śłodką śmietanka i zajadac z grzankami lub ziemniaczkami( wtedy kroisz w kostke i dodajesz przed wlaniem szpinaku), lub zatrzepana grysikiem, Jeszcze jedno : jeżeli kupisz świeży szpinak to kup 1,20kg , oplucz, obierz , poszatkuj i zagotuj w malej ilosci wody , a jak ona wyparuje - wtedy dodaj masełko i podsmaz, reszta wykonania jak wyżej .Zyczę smacznego, inka21
Kochani, potrzebny mi jest przepis na zupe szpinakowa (Mieszkam w kraju gdzie nie ma wieprzowiny) wiec jak ktos ma dobry przepis, to ja bardzo chetnie skorzystam!
kawalek porcji rosolowej, kawalek mięsa z wysokiego żebra, woda- zagotowac , zmniejszyc gaz ,doda wegety ( wg uznania), gotowac 25 minut, dodac kawalek selera, marchwi i pietruszki, ząbek czosnku- gotowac 1/2 godziny, ( przynajmniej 1 raz podczas calego procesu gotowania podlac odrobinką wody zimnej, po czasie usunąc warzywa( mozna z nich zrobic salatkę jarzynowa), przecedzic wywar, przelac go do czystego garnka , Mrozony szpinak w ilości 2 opakowania rozmrozic, przełozyc do osobnego garnka i zasmażyc z maselkiem i czosnkiem( celowo nie podaje tu ilosci, bo to zależy od gustu jedzących, jedni lubią duzo , a inni malo czosnku i masla), teraz przełożyc tę masę do rosołu, doprawic sola, pieprzem, maggi, i wwegetą ewentualnie, rozbeltac surowe jajko, a nawet dwa ( bez dodatkow maki , takie samo w sobie) w kubeczku i wlac do gotującej się szpinakowej zupy i szybciutko energicznie zamieszac, POdla śłodką śmietanka i zajadac z grzankami lub ziemniaczkami( wtedy kroisz w kostke i dodajesz przed wlaniem szpinaku), lub zatrzepana grysikiem, Jeszcze jedno : jeżeli kupisz świeży szpinak to kup 1,20kg , oplucz, obierz , poszatkuj i zagotuj w malej ilosci wody , a jak ona wyparuje - wtedy dodaj masełko i podsmaz, reszta wykonania jak wyżej .Zyczę smacznego, inka21
Serdecznie Wam dziekuje!