Nie wiem czy mam rację, ale z moich obserwacji wynikałoby, że rybę trzeba wkładać na pożądnie rozgrzany olej i nie obracać dopóki się dobrze nie zrumieni po jednej stronie - żeby za szybko nie zmniejszać gazu. Jeżeli tak zrobię to wtedy nawet ryba omiziana tylko w mące się ładnie rumieni i przypieka
A ja po opanierowaniu rybek wkładam na brytfankę z masłem i siup do piekarnika,nie trzeba rybek obracać bo sie równomiernie upieką i wówczas nic z nich nie odchodzi,pozdrawiam Lola
Poradżcie co zrobić, żeby panierka nie odchodziła od ryby podczas smażenia na patelni?
Nie wiem czy mam rację, ale z moich obserwacji wynikałoby, że rybę trzeba wkładać na pożądnie rozgrzany olej i nie obracać dopóki się dobrze nie zrumieni po jednej stronie - żeby za szybko nie zmniejszać gazu. Jeżeli tak zrobię to wtedy nawet ryba omiziana tylko w mące się ładnie rumieni i przypieka
dzieki za szybką odpowiedz, ale nie wiem czy to jest sposób, bo dokładnie tak smażyłam. Może problem polega w panierowaniu.....?
dodaję do bułki tartej odrobinkę mąki ziemniaczanej.na razie skutkuje.
A ja po opanierowaniu rybek wkładam na brytfankę z masłem i siup do piekarnika,nie trzeba rybek obracać bo sie równomiernie upieką i wówczas nic z nich nie odchodzi,pozdrawiam Lola
Dzięki!! Świetny pomysł, że też na niego nie wpadłam!!! A i ryba nie nasiąknie dużo tłuszczem!!!Pozdrawiam
a ja dodaje do bułki dość dużo, ale nie z przesadą, zwykłej mąki i panierka nie odchodzi od ryby