Forum

Kuchenne porady

dlaczego panierka odchodzi od ryby podczas smażenia?

  • Autor: agee Data: 2005-02-03 11:55:40

    Poradżcie co zrobić, żeby panierka nie odchodziła od ryby podczas smażenia na patelni?

  • Autor: ekkore Data: 2005-02-03 12:12:11

    Nie wiem czy mam rację, ale z moich obserwacji wynikałoby, że rybę trzeba wkładać na pożądnie rozgrzany olej i nie obracać dopóki się dobrze nie zrumieni po jednej stronie - żeby za szybko nie zmniejszać gazu. Jeżeli tak zrobię to wtedy nawet ryba omiziana tylko w mące się ładnie rumieni i przypieka

  • Autor: agee Data: 2005-02-03 12:18:19

    dzieki za szybką odpowiedz, ale nie wiem czy to jest sposób, bo dokładnie tak smażyłam. Może problem polega w panierowaniu.....?

  • Autor: mariam Data: 2005-02-03 13:41:40

    dodaję do bułki tartej odrobinkę mąki ziemniaczanej.na razie skutkuje.

  • Autor: seruś Data: 2005-02-03 18:31:16

    A ja po opanierowaniu rybek wkładam na brytfankę z masłem i siup do piekarnika,nie trzeba rybek obracać bo sie równomiernie upieką i wówczas nic z nich nie odchodzi,pozdrawiam Lola

  • Autor: agee Data: 2005-02-04 09:05:18

    Dzięki!! Świetny pomysł, że też na niego nie wpadłam!!! A i ryba nie nasiąknie dużo tłuszczem!!!Pozdrawiam

  • Autor: kumik Data: 2005-02-04 19:30:32

    a ja dodaje do bułki dość dużo, ale nie z przesadą, zwykłej mąki i panierka nie odchodzi od ryby

Przejdź do pełnej wersji serwisu