Co zrobić,żeby Tortille nie kleily sie tak do wałka i stołu.Po rozwałkowaniu nie moge ich oderwac w jednym kawałku.Czy pomoaga włożenie miedzy dwa natłuszczone pregaminy jak jest to opisane w jednym z przepisów (kuchnia meksykanska/tortillas).
Nie wiem co robic, pomocy.
Pozdrawiam
co prawda nigdy nie robilam z tego przepisu, ale rada wydaje mi sie dobra. Mozna tez sprobowac leciutko podsypac maka (ale raczej pszenna wydaje mi sie). Albo - na przyszlosc- czesc maki zastapic zwykla pszenna - kukurydziana jest bezglutenowa i co za tym idzie beznadziejnie sie klei
Co zrobić,żeby Tortille nie kleily sie tak do wałka i stołu.Po rozwałkowaniu nie moge ich oderwac w jednym kawałku.Czy pomoaga włożenie miedzy dwa natłuszczone pregaminy jak jest to opisane w jednym z przepisów (kuchnia meksykanska/tortillas).
Nie wiem co robic, pomocy.
Pozdrawiam
co prawda nigdy nie robilam z tego przepisu, ale rada wydaje mi sie dobra. Mozna tez sprobowac leciutko podsypac maka (ale raczej pszenna wydaje mi sie). Albo - na przyszlosc- czesc maki zastapic zwykla pszenna - kukurydziana jest bezglutenowa i co za tym idzie beznadziejnie sie klei