Forum

Kuchenne porady

Kolorowy drink

• Autor: kumik Data: 2005-02-04 19:25:24

Być może ten temat już na forum był poruszany. Nie doszukałem się więc prosze o radę. W jaki sposób, z jakich składników wykonać kolorowego wielowarstwowego drinka. Widziałem jak wygląda ale nigdy nie miałem możliwości degustacji takowego. Trzy, cztery warstwy. Każda warstwa inny kolor.

• Autor: inka21 Data: 2005-02-04 22:24:45

na spodzie coca-cola, wśrodku piwo na wierzchu alkohol-tak sobie z mężem drinkujemy- kazda warstwa drinka jest osobno nawet gdy poruszasz szklaneczka nie zlewa sie - fajnie wyglada i ma niezłego kopa, inny drink kolorowy ( lecz nie warstwowy): wg uznania lejesz blu curacao(niebieskie), sok wyłącznie pomarańczowy( zabarwia po dodaniu blu c . na zielono), wermut ziołowy , alkohol i kostki lodu to tyle, jeżeli interesuja cie inne przepisy to daj znac, to jeszcze ci wpisze, życzę udanej degustacji, inka21

• Autor: kumik Data: 2005-02-04 23:36:27

inka21
    dzięki, ten warstwowy wyprubuję jutro, oczywiście ineteresują mnie inne drinki także, jeżeli masz jakieś dobrze pijące się to wal z przepisem, pozdro

• Autor: inka21 Data: 2005-02-05 19:25:53

zapomnialam wspomniec ,że kolorowy robi sie w ten sposób, że na szklaneczkę w której ma byc drink nakladasz czysta chusteczkę do nosa kladziesz lyżeczkę od herbaty i powoli nalewasz najpierw cole ,potem piwo a na koncu alkohol, inaczej ci nie wyjdzie, inne podam ci około środy bo teraz nie bardzo mam kiedy (sorki) inka21

• Autor: aniae Data: 2005-02-06 19:47:39

Kumik jesli szukasz drinkow wejdz na strone www.e-drinks.com.pl znajdziesz tam wszystkie drinki jakie sobie zyczysz ,ja znalazlam nawet do 5-6 warstw

Przejdź do pełnej wersji serwisu