Forum

Kuchenne porady

Jak zrobić dobre chrupiące gofry?

  • Autor: kaswr Data: 2005-02-05 16:01:02

    Proszę pomóżcie, czy robił ktoś gofry które będą chrupiące, moje zawsze są jak naleśniki. POMOCY!! Kasia

  • Autor: ekkore Data: 2005-02-05 16:31:56

    Witaj!
    Jak poczytasz przepisy na WŻ odnośnie gofrów dowiesz się - to wina gofrownicy, te oferowane w sprzedaży mają jak nie 600 W (ostatnio taką widziałam jakiejś renomowanej firmy) to 700 maksymalnie, a powinny mieć 1300. Odkąd to wiem to oglądam oferty, ale tej 1300 W nie znalazłam jeszcze.
    Ja mam gofrownicę 700 W, gofry dają się zjeść, ale wystarczy, że otworzę okno w trakcie smażenia - ciasto przestaje rosnąć i wychodzi całkowity zakalec - nieprawdopodobne, ale prawdziwe.

  • Autor: eik Data: 2005-02-09 09:39:10

    Czytałam gdzieś, że po upieczeniu gofry należy postawić oparte o coś, np pomiędzy dwa słoiki. Robiłam tak i naprawdę są chrupiące. Jeżeli nie znikną od razu - to po położeniu w jakąś godzinę, dwie znowu robią się klapciaste, ale kto by tam czekał tyle czasu?

  • Autor: kumik Data: 2005-02-14 00:17:40

    eik dobrze prawisz, gofry po wyjęciu z gofrownicy muszą sie wysuszyć, każdy musi być oddzielnie układany

  • Autor: kromcia Data: 2005-03-20 11:49:19

    Zupełnie zgodzę się, że wszystko zależy od gofrownicy. Polecam serdecznie wszystkim fanom gofrów - gofrownicę fimy DEZAL (przede wszystkim ze względu na jej moc - 1300 W) Jest droższa od pozostałych (kosztuje około 150 zł) ale jest to wydatek, który się opłaca...

Przejdź do pełnej wersji serwisu