Forum

Kuchenne porady

jedzonko w słoiczku

  • Autor: aka Data: 2005-02-06 17:59:42

    Kochani pytanko. Muszę wyprawić mężusia na wyjazd ze słoiczkowym domowym jedzonkiem. Czy mogę zawekować sos pieczarkowy i jak to zrobić. ??????

  • Autor: 555 Data: 2005-02-06 21:11:21

    moim zdaniem mozesz spokojnie zawekowac sos pieczarkowy (rozumiem, ze na kilka dni, nie na "niewiadomoile")..
    bazujac na informacjach dotyczacych wekowania miesa zrobilabym dosyc gesty sos z nie do konca ugotowanymi grzybkami, potem goracym napelnila wyparzone sloiczki, zakrecila, pasteryzowala ok. 30 minut (od zagotowania), wystudzila do gory dnem..

    pozdrawiam

  • Autor: aka Data: 2005-02-06 21:25:03

    Dziękuję za szybka odpowiedż. Już zabieram się do pracy.

Przejdź do pełnej wersji serwisu