Forum

Kuchenne porady

Mąka

  • Autor: efka Data: 2005-02-06 22:22:41

    Proszę, która mąka wg Was jest najlepsza? Chodzi mi o użycie mąki np do makaronu. Czy ma rację moja szefowa z pracy, która używa do wszystkiego mąki tortowej?. Ja uważam, że mąka tortowa pozbawiona jest wielu cennych mikroelementów ponieważ jest zbyt oczyszczona. Proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie.

  • Autor: inka21 Data: 2005-02-07 07:44:23

    ja wypróbowalam "pasja-maka pszenna poznańska" ( jest w pomarańczowo-bialej pakowana torebce) - rewelacyjna i nigdy nie zdzrzylo mi się by jej uzywając wyszedl zakalec, bądź "zbite" ciasto, polecam, inka21

  • Autor: ekkore Data: 2005-02-07 08:42:33

    Ciasta piekę na mące lepszej czyli minimum 550 (wykorzystuję najczęściej tą z naszego miejscowego młyna), a najlepsza jest tortowa. Natomiast wszelkie kluchy, pierogi robię z 650.
    A na houskove knedliki przywożę mąkę z Czech.

Przejdź do pełnej wersji serwisu