Proszę, która mąka wg Was jest najlepsza? Chodzi mi o użycie mąki np do makaronu. Czy ma rację moja szefowa z pracy, która używa do wszystkiego mąki tortowej?. Ja uważam, że mąka tortowa pozbawiona jest wielu cennych mikroelementów ponieważ jest zbyt oczyszczona. Proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie.
ja wypróbowalam "pasja-maka pszenna poznańska" ( jest w pomarańczowo-bialej pakowana torebce) - rewelacyjna i nigdy nie zdzrzylo mi się by jej uzywając wyszedl zakalec, bądź "zbite" ciasto, polecam, inka21
Ciasta piekę na mące lepszej czyli minimum 550 (wykorzystuję najczęściej tą z naszego miejscowego młyna), a najlepsza jest tortowa. Natomiast wszelkie kluchy, pierogi robię z 650.
A na houskove knedliki przywożę mąkę z Czech.
Proszę, która mąka wg Was jest najlepsza? Chodzi mi o użycie mąki np do makaronu. Czy ma rację moja szefowa z pracy, która używa do wszystkiego mąki tortowej?. Ja uważam, że mąka tortowa pozbawiona jest wielu cennych mikroelementów ponieważ jest zbyt oczyszczona. Proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie.
ja wypróbowalam "pasja-maka pszenna poznańska" ( jest w pomarańczowo-bialej pakowana torebce) - rewelacyjna i nigdy nie zdzrzylo mi się by jej uzywając wyszedl zakalec, bądź "zbite" ciasto, polecam, inka21
Ciasta piekę na mące lepszej czyli minimum 550 (wykorzystuję najczęściej tą z naszego miejscowego młyna), a najlepsza jest tortowa. Natomiast wszelkie kluchy, pierogi robię z 650.
A na houskove knedliki przywożę mąkę z Czech.