Mam pytanie czy zna ktoś przepis na Tiramisu,które można kupić gotowe w proszku lub takie gotowe z Zoot. Chodzi mi głównie o masę która napewno nie jest z serka, tylko jakaś inna( może budyniowa?). Pozdrawiam!
Zamierzam to właśnie przetestować (nieodzowność mascarpone). Kupiłam przez przypadek śmietanę 36 %, która smakuje IDENTYCZNIE jak mascarpone. Różni ją jedynie lżejsza konsystencja (coć da się kroić). Mascarpone używałam wielokrotnie, więc wiem, jak to ma wyglądać. Rezultaty doświadczenia wkrótce opiszę
Kupiłam ostatnio Tiramisu z serii "Domowa Kawiarenka" GELLWE (ciasto + krem). Przepyszne, łatwe do zrobienia nawet dla początkujących "ciastkarzy"!! Jedyną wadą tego gotowego produktu jest to, że kremu wychodzi naprawdę mało i trzeba się troszeczkę pogimnastykować, żeby przełożyć nim ciasto. POLECAM!
czesc zamiescilam przepisik na tiramisu bez serka w przepisach nazywa sie tiramisu z przymrozeniem oczka
mam nadziej ze bedzie Ci smakowalo bo moi znajomi zajadaja sie
pozdrawiam agnieszka
Mam pytanie czy zna ktoś przepis na Tiramisu,które można kupić gotowe w proszku lub takie gotowe z Zoot. Chodzi mi głównie o masę która napewno nie jest z serka, tylko jakaś inna( może budyniowa?). Pozdrawiam!
Znam niesamowicie pyszny przepis na tiramisu z kotleta schabowego, z ziemniakami i kapustą kiszoną...czy podać ? :))))))))
Bahus
ja poprosze!! ja!! ja!! ;))
Brzmi ciekawie,ale raczej nie!:))
niestety obawiam się, że tiramisu bez serka to jak kawa bez kofeiny
pozdrawiam
dodam jeszcze, ze serek musi byc JEDEN KONKRETNY. Z innymi to juz nie tiramisu
Prawda! Do tiramisu musi być serek mascarpone!!!! I likier amaretto!!! Bo inaczej to nie tiramisu.
Zamierzam to właśnie przetestować (nieodzowność mascarpone). Kupiłam przez przypadek śmietanę 36 %, która smakuje IDENTYCZNIE jak mascarpone. Różni ją jedynie lżejsza konsystencja (coć da się kroić). Mascarpone używałam wielokrotnie, więc wiem, jak to ma wyglądać. Rezultaty doświadczenia wkrótce opiszę
Kupiłam ostatnio Tiramisu z serii "Domowa Kawiarenka" GELLWE (ciasto + krem). Przepyszne, łatwe do zrobienia nawet dla początkujących "ciastkarzy"!! Jedyną wadą tego gotowego produktu jest to, że kremu wychodzi naprawdę mało i trzeba się troszeczkę pogimnastykować, żeby przełożyć nim ciasto. POLECAM!
czesc zamiescilam przepisik na tiramisu bez serka w przepisach nazywa sie tiramisu z przymrozeniem oczka
mam nadziej ze bedzie Ci smakowalo bo moi znajomi zajadaja sie
pozdrawiam agnieszka
Napewno spróbuje dziekuje