bierzesz ser zółty - najlepiej twardszy gatunek, Czesi używają Edama (nie jest to odpowiednik naszego edamskiego). Niestety u nas kupujac co kilka dni ten sam gatunek nie masz gwarancji tego samego smaku.
Dokładnie panierujesz w jaju i bułce - podwójnie, aby ser nie wystawał, pozostawisza chwilę do wyschnięcia panierki, I siup do gorącego tłuszczu na patelni.Smażysz do zrumienienia po obu stronach. Do tego hranolki, a tatarka, a pivo
i ciekawostka: możesz ser smażyc na tluszczu pozostałym po schabowym - wtedy sewr ma smak kotleta, zas smazony na tluszczu pozostalym po wcześniejszym smażeniu rybki sprawi ,ze ser będzie mial smak ryby, inka21
czy ktoś zna przepis na smażony żółty ser /taki jak w Czechach- pozdrówki ira
bierzesz ser zółty - najlepiej twardszy gatunek, Czesi używają Edama (nie jest to odpowiednik naszego edamskiego). Niestety u nas kupujac co kilka dni ten sam gatunek nie masz gwarancji tego samego smaku.
Dokładnie panierujesz w jaju i bułce - podwójnie, aby ser nie wystawał, pozostawisza chwilę do wyschnięcia panierki, I siup do gorącego tłuszczu na patelni.Smażysz do zrumienienia po obu stronach. Do tego hranolki, a tatarka, a pivo
oczywiście ser trzeba pokroić na plastry 1 cm do 1,5 cm.
i ciekawostka: możesz ser smażyc na tluszczu pozostałym po schabowym - wtedy sewr ma smak kotleta, zas smazony na tluszczu pozostalym po wcześniejszym smażeniu rybki sprawi ,ze ser będzie mial smak ryby, inka21
A gdy użyjesz zużytego oleju silnikowego...uzyskasz taki pyszny silnikowy smak. :)))))))))
Bahus
Ty złośliwcze!!!!!
Broń Boże, przez moment nawet o tym nie pomyślałem, tylko ten "przechodzony" olej tak twórczo mnie zainspirował :DDDDDDDD
Bahus
Dzięki Bohus Ty to masz pomysły ubawiłam sie , a przydało mi się troche śmiechu dzisiajszego dnia Pa Perdi
chyba wolę ser o smaku... sera
dzięki za pomoc,w międzyczasie dowiedziałam sie że mozna do ubitego jajka dodać zioła np. koperek ,pietruszka pa ira
hejka!
..a ja serek salami najpierw w jajeczko, potem w rozgniecione płatki kukurydziane i na goracy tłuszczyk.. mniam :)
a jaki pyszniutki jest camembert!!!! w płatkach migdałów np......mniam