kupiłam wątróbkę wieprzową podobno jest bardzo zdrowa nie wiem jednak co począć z nią dalej.
Ratunku pomóżcie jak ją przyrządzić poszukuje przepisu???????????????
czekam ja i nieszczęsna wątróbka
Pozdrawiam:):):):):)
tutaj znajdziesz moj przepis dotyczacy watrobki, co prawda drobiowej, ale z wieprzowa postepuje sie tak samo, tyle, ze trzeba ja pokroic.. :))
pozdrawiam i zycze smacznego
Polecam wątróbkę wieprzową z sosem pomidorowym i tymiankiem. Naprawde dobra.
Sposób przygotowania:
Pokrojony w kosteczkę boczuś podsmażasz na złoto na patelni. Wyławiasz skwarki boczusiowe, wątrobę kroisz na skośne plastry grubości 1 cm i obsmażasz na złoto z obu stron na tłuszczu z boczku każdy plaster uprzedniu posypawszy pieprzem. Nie solisz. Usmażone plastry trzymasz w cieple np na talerzu nad gotującą sie zupą, wątrobka przykrywką przykryta. Na tej patelni gdzie byla wątróbka smażona smażysz pokrojoną w kosteczkę cebulkę, dodajesz potem skwarki boczkowe, przecier pomidorowy, sporą szczyptę tymianku i szczyptę wegety. Dusisz do miekkości wątróbki dolewając co jakiś czas wody aby sie nie przypaliło. Solisz potrawę na końcu. Podajesz z ziemniakami i sałatką (dowolną) z sosem vinegret.
Bardzo dobre, łatwe i sprawdzone. Przepis jest z jakiejś książki kucharskiej z Readest Digest.
Pozdrawiam,
emiloos
namocz wątróbkę w słodkim mleku,ok.30 min.Osusz i smaż na maśle najlepiej klarowanym.Jabłko najlepiej Szara Reneta obierz,podziel na cząstki posyp majerankiem i smaż na maśle.Przełożyć na wątróbkę.Obsmażyć cebulkę i położyć na jabka.Dusić.Solić na talerzu.
najwazniejsza rzecz z watrobka to moczyc ja po pokrojeniu na cienkie kawalki w mleku pol godzinki co najmniej;
potem tylko obtoczyc w mace i na goracy tluszcz na patelnie
szybko zrumienic z kazdej strony ( NIE SOLIC PRZED I W TRAKCIE SMAZENIA) i juz gotowa do jedzenia
podawac z ziemniaczkami, duszona cebulka i ogorkiem kiszonym :):):):)
smacznego
kupiłam wątróbkę wieprzową podobno jest bardzo zdrowa nie wiem jednak co począć z nią dalej.
Ratunku pomóżcie jak ją przyrządzić poszukuje przepisu???????????????
czekam ja i nieszczęsna wątróbka
Pozdrawiam:):):):):)
tutaj znajdziesz moj przepis dotyczacy watrobki, co prawda drobiowej, ale z wieprzowa postepuje sie tak samo, tyle, ze trzeba ja pokroic.. :))
pozdrawiam i zycze smacznego
Polecam wątróbkę wieprzową z sosem pomidorowym i tymiankiem. Naprawde dobra.
Sposób przygotowania:
Pokrojony w kosteczkę boczuś podsmażasz na złoto na patelni. Wyławiasz skwarki boczusiowe, wątrobę kroisz na skośne plastry grubości 1 cm i obsmażasz na złoto z obu stron na tłuszczu z boczku każdy plaster uprzedniu posypawszy pieprzem. Nie solisz. Usmażone plastry trzymasz w cieple np na talerzu nad gotującą sie zupą, wątrobka przykrywką przykryta. Na tej patelni gdzie byla wątróbka smażona smażysz pokrojoną w kosteczkę cebulkę, dodajesz potem skwarki boczkowe, przecier pomidorowy, sporą szczyptę tymianku i szczyptę wegety. Dusisz do miekkości wątróbki dolewając co jakiś czas wody aby sie nie przypaliło. Solisz potrawę na końcu. Podajesz z ziemniakami i sałatką (dowolną) z sosem vinegret.
Bardzo dobre, łatwe i sprawdzone. Przepis jest z jakiejś książki kucharskiej z Readest Digest.
Pozdrawiam,
emiloos
przylaczam sie do polecania bo tez tak kiedys robilam i zajadalam sie na calego:)
pozdrawiam
namocz wątróbkę w słodkim mleku,ok.30 min.Osusz i smaż na maśle najlepiej klarowanym.Jabłko najlepiej Szara Reneta obierz,podziel na cząstki posyp majerankiem i smaż na maśle.Przełożyć na wątróbkę.Obsmażyć cebulkę i położyć na jabka.Dusić.Solić na talerzu.
najwazniejsza rzecz z watrobka to moczyc ja po pokrojeniu na cienkie kawalki w mleku pol godzinki co najmniej;
potem tylko obtoczyc w mace i na goracy tluszcz na patelnie
szybko zrumienic z kazdej strony ( NIE SOLIC PRZED I W TRAKCIE SMAZENIA) i juz gotowa do jedzenia
podawac z ziemniaczkami, duszona cebulka i ogorkiem kiszonym :):):):)
smacznego