Chodzi Ci o sposób na uprawę? Musisz dokładnie napisać: czy chodzi o uprawę przemysłową czy raczej taką bardziej amatorską, np. doniczkową ?. I nie bój się na tym forum nie musisz "oszczędzać" słów....to forum jest bezpłatne :)))))))))
Bahus
Dopiero teraz przeczytałam Twoją wiadomość.Niedawno przyjechala córka z Włoch i pokazała mi kilka codziennych dań.Między innymi ugotowala w lekko osolonej wodzie ciecierzycę(wcześniej namoczyć na noc t.j groch).Ugotowana i odcedzona służyła jako zamiennik za ziemniaki do drugiego dania obiadowego.Resztę co zostało dalam do kapusty podprawionej pomidorami.Dałam też trochę kiełbaski.Wyszło naprawdę bardzo dobre bo sama ciecierzyca jest mdła .Warto spróbować!!!
Na oliwie przesmaż drobno pokrojony czosnek (przynajmnie 1 ząbek, ja biorę 6) i 1 drobno posiekaną cebulę do leciutkiego zrumienienia. Zalej to 2 szklankami rosołu (może być z kostki, ja biorę grzybowy) i wrzuć ciecierzycę namoczoną przynajmniej 6 godzin. Można dodać drobno pokrojoną wędlinę lub namoczone suszone grzyby. Gotuj do miękkości. Na koniec jeśli lubisz dodaj koncentrat pomidorowy zmieszany z 3 łyżkami śmietany 22% i czubatą łyżeczką mąki. Smacznego
proszę podać mi na ciecierzyce
pozdrawiam
Chodzi Ci o sposób na uprawę? Musisz dokładnie napisać: czy chodzi o uprawę przemysłową czy raczej taką bardziej amatorską, np. doniczkową ?. I nie bój się na tym forum nie musisz "oszczędzać" słów....to forum jest bezpłatne :)))))))))
Bahus
proszę podać mi przepis kulinarny na ciecierzycę, co można z niej zrobić dobrego i smacznego,
dziekuję
pozdrawiam
Dopiero teraz przeczytałam Twoją wiadomość.Niedawno przyjechala córka z Włoch i pokazała mi kilka codziennych dań.Między innymi ugotowala w lekko osolonej wodzie ciecierzycę(wcześniej namoczyć na noc t.j groch).Ugotowana i odcedzona służyła jako zamiennik za ziemniaki do drugiego dania obiadowego.Resztę co zostało dalam do kapusty podprawionej pomidorami.Dałam też trochę kiełbaski.Wyszło naprawdę bardzo dobre bo sama ciecierzyca jest mdła .Warto spróbować!!!
Na oliwie przesmaż drobno pokrojony czosnek (przynajmnie 1 ząbek, ja biorę 6) i 1 drobno posiekaną cebulę do leciutkiego zrumienienia. Zalej to 2 szklankami rosołu (może być z kostki, ja biorę grzybowy) i wrzuć ciecierzycę namoczoną przynajmniej 6 godzin. Można dodać drobno pokrojoną wędlinę lub namoczone suszone grzyby. Gotuj do miękkości. Na koniec jeśli lubisz dodaj koncentrat pomidorowy zmieszany z 3 łyżkami śmietany 22% i czubatą łyżeczką mąki. Smacznego