Forum

Kuchenne porady

ciecierzyca

• Autor: ks Data: 2005-02-08 18:17:19

proszę podać mi na ciecierzyce
    pozdrawiam

• Autor: bahus Data: 2005-02-09 01:21:36

Chodzi Ci o sposób na uprawę? Musisz dokładnie napisać: czy chodzi o uprawę przemysłową czy raczej taką bardziej amatorską, np. doniczkową ?. I nie bój się na tym forum nie musisz "oszczędzać" słów....to forum jest bezpłatne :)))))))))
    Bahus

• Autor: ks Data: 2005-02-09 08:21:29

proszę podać mi przepis kulinarny na ciecierzycę, co można z niej zrobić dobrego i smacznego,
    dziekuję
    pozdrawiam

• Autor: halinkaaa Data: 2005-04-23 17:43:14

Dopiero teraz przeczytałam Twoją wiadomość.Niedawno przyjechala córka z Włoch i pokazała mi kilka codziennych dań.Między innymi ugotowala w lekko osolonej wodzie ciecierzycę(wcześniej namoczyć na noc t.j groch).Ugotowana i odcedzona służyła jako zamiennik za ziemniaki do drugiego dania obiadowego.Resztę co zostało dalam do kapusty podprawionej pomidorami.Dałam też trochę kiełbaski.Wyszło naprawdę bardzo dobre bo sama ciecierzyca jest mdła .Warto spróbować!!!

• Autor: Uretan Data: 2005-04-24 10:14:34

Na oliwie przesmaż drobno pokrojony czosnek (przynajmnie 1 ząbek, ja biorę 6) i 1 drobno posiekaną cebulę do leciutkiego zrumienienia. Zalej to 2 szklankami rosołu (może być z kostki, ja biorę grzybowy) i wrzuć ciecierzycę namoczoną przynajmniej 6 godzin. Można dodać drobno pokrojoną wędlinę lub namoczone suszone grzyby. Gotuj do miękkości. Na koniec jeśli lubisz dodaj koncentrat pomidorowy zmieszany z 3 łyżkami śmietany 22% i czubatą łyżeczką mąki. Smacznego

Przejdź do pełnej wersji serwisu