Forum

Gawędy o jedzeniu

shoffix na bezmięsnym

• Autor: shoffix Data: 2005-02-09 00:00:21

i wybiła godzina "zero".
    shoffix staje się bezmięsny :-) zero "ścierwa" hihi tylko trawa, marchewka, kasza, ryż, makarony, nabiał... same witaminki :-)
    Lat będzie już parę, jak zrodziła mi się w głowie idea bezmięsna. Rozpoczynam ją zawsze z dniem Środy Popielcowej i trwa aż do Wielkanocy, albo i dalej jak mnie ktoś znerwuje (a głosy słyszę różne w tym okresie moich wyrzeczeń; i przez grzeczność języka nie przytoczę).
    W dniu poprzedzającym bezmięsność (śledzik) szukuję tatara, spożywam bigos, śledź jest ostatnią rybą (bo ryb też nie jem na bezmięsnym).
    I taka mała uwaga. Nie ma to nic wspólnego z postem czy też nie należy się doszukiwać podłoży religijno-wyznaniowych. Po prostu prościej mi jest kontrolować czas tych kilku tygodni przyjemności.
    Wymagania stawiam stanowcze, zero kontaktu ze "ścierwem", nie wącham, nie dotykam, nie konsumuję, mięso dla mnie nie istnieje, omijam z dala i jak się z tym pogodzić to luz-bluz.
    To jest takie trochę ćwiczenie silnej woli. Warto spróbować :-)
    To kto do mnie dołączy?

pozdrowienia,
    shiludek (z odpałami)

......... \/ .........
    ........ /..\ ........
    .--o00- \-00o--.
    ......................
    ..... shoffix .....
    ......................

• Autor: bahus Data: 2005-02-09 01:01:47

Bardzo chętnie bym do Ciebie dołączył ....ale ten typ masochizmu, mój organizm niestety nie jest w stanie zaaprobować. W mój talerz MUSI !!!!! "wdepnąć" świnka. Luuuuuuudzie !!!!! życie bez golonki to przecież "czyściec" w życiu doczesnym ......i stres nie do wytrzymania. :))))))))))
    Bahus

• Autor: 555 Data: 2005-02-09 01:21:39

ja dolaczam..
    ale nie bez miesa, tylko tez zawsze w okresie postu zaczynam post :))
    rowniez bez pobudek wyznaniowych :))

• Autor: gosipiet Data: 2005-02-09 07:33:36

O rany, mnie sie tez przyda oczyszczenie mojego ciała - ktore znowu nabralo nieco tłuszczu w zimie ( a jeszcze sie zima nie skonczyla) Wczoraj zjadalm niewiele, raczej postnie - w każdym razie dołączam do Ciebie
    Gośka Pietruszka - GOSIPIET

• Autor: małolatka Data: 2005-02-09 07:55:59

oj Soffix dla mnie to tez dobry pomysł, ale ja jestem "bezmięsna" od 17 roku życia ;-P Ale również będę miała jakieś postanowienie,,,jak Ty. ;-))

• Autor: marinik Data: 2005-02-09 08:09:38

sho - podziwiam naprawde,ale dolaczenia do akcji nie deklaruje jednak. Juz raczej wlasnie gotow jestem zmniejszyc porcje wszystkiego, ale mieska eliminowac nie bede.
    Za to do postanowien dolaczam bardziej regularna GIMNASTYKE

• Autor: kamaxyz Data: 2005-02-09 08:55:31

przyłączam się
    a kształtowanie silnej woli polecam właśnie TO JEST TO......!!!!!!!!!
    pozdrawiam kamaxyz

• Autor: ekkore Data: 2005-02-09 09:06:32

Ja też się dołączam, choć mój post dotyczy słodyczy. Z mięsa byłoby mi za łatwo zrezygnować - i tak jest rzadkoscią w domu. A postem dla mojego syna powinien być na codzień kotlet schabowy. Ale by się wymęczył hihihi.

Nie jest on z pobudek religijnych (aż tak religijna nie jestem), choć dzięki temu, tak jak powiedziałeś, łatwiej liczyć jest czas. A może jednak trochę - w sumie mam za co dziękować w tym roku (za zeszły rok). Poza tym w naszym kraju w okresie postu dużo łatwiej wytłumaczyć ludziom, ze ja nie jem - bo mam postanowienie. I w tym momencie wszyscy kiwają głowami ze zrozumieniem i przestają namawiać.

• Autor: inka Data: 2005-02-09 09:59:45

shoffix - gratuluję ! Ty to sobie możesz pozwalać (zajączki żyją z łączki) hahahahaha - chętnie do Ciebie dołączę jak zmienisz dietkę - bo ja jestem chyba drapieżnik - więc Ty na łączce a ja w lesie na polowanku - aha i czekoladki też uwielbiam więc chyba nie do końca ze mnie drapieżnik. ( ryba do świni - ale ty jesteś brudna a ja taka czyściutka w wodzie żyję - świnia jej na to: tak - ale jak ciebie jedzą to plują a jak mnie jedzą to palce oblizują )

• Autor: Animozja Data: 2005-02-09 12:36:12

Użytkownik shoffix napisał w wiadomości:
    > To kto do mnie dołączy?
    Ja!
    Ale nie z niejedzeniem mięska (z przyczyn zdrowotnych), tylko z ograniczeniem pizzy. Ponieważ jestem maniakiem. A z ograniczeniem, a nie niejedzeniem, ponieważ mam uniemożliwione gotowanie. Może być?

:)
    A

• Autor: inka21 Data: 2005-02-09 16:43:07

a ja cię zajączku poprostu podziwiam,podziwaim i podziwiam, trzymam kciuki, żarloczna inka21

• Autor: mariam Data: 2005-02-12 18:05:45

Nie umiem tak i próbowac nie będę.za kotlecik schabowy albo polędwiczkę z grilla oddałabym życie.ale życze Ci wytrwałasci i oczywiście podziwiam.

• Autor: Gapa_1410 Data: 2005-10-23 20:31:48

Haha:) Ja od roku- gdzieś na początku listopada, bodajże 15 mam rocznicę:P nie jem mięsiwa. Nawet nie macie pojęcia ile pysznych wege rzeczy można stworzyc w przypływie natchnienia! Pozdrawiam:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu