1/4 l wina czerwonego, 1/2 szkl. wody niegazowanej, 3 cebule, marchew, pietruszka, liśc laurowy, odrobina estragonu i tymianku, 3 kulki ziela angielskiego, 1/4 łyzeczki jałowca, pieprz, sok z 1 cytryny bez pestek-wykonanie, wino mieszamy z wodą ,dodajemy cebule pokrojone , marchew , pietruszkę , liść laurowy estragon i tymianek, ziele ang. , jałowiec, pieprz i sok z cytryny. Mięso moczymy 3-4 godziny. możesz również zrobic marynatę następującą : cebulę pokroic w krążki, oblozyc wymyte mięso, doda sol, pieprz wg uznania posmarowac wierzch mięsa ostrą musztardą i polac piwem do polowy wysokosci mięsa - pozostawic pod przykryciem na 12 godzin po czasie upiec, lub 8łyżek oleju wymieszac z wegeta, sola pieprzem maggi(celowo nie podaje tu proporcji bo zależy ona od ciebie), doda kiszoną kapustę okolo 40 dkg na to połozyc wymyte i osuszone mięso , ktorego gorę należy ponacinac lekko i posmarowac miodem- pozostawic tak spreparowane do 10 godzin a następnie upiec smacznego inka21
ja robie wg własnego pomysłu i karkówa wychodzi super.posypuję karkowke pieprzem,solą chili,majerankiem,latem świeżym tymiankiem i szalwią(lub czym tam jeszcze chcesz) i kropię maggi i polewam olejem,jeżeli jest w plastrach to przekładam cebulą.olej z magi ma być w takiej ilości,aby przykrły mięso.najlepiej zrobić to dzień wcześniej.
Pycha na grila ,a z patelni też bardzo smakuje.Polecam.Smacznego
ja mam troche inna receptura, ale zapewniam,że bardzo dobra.Jest to karkówka na grila.
Mięso kroję na dość grube plastry.Obtłukuje je tłuczkiem z każdej strony.Smaruje musztardą grilową KAMISA, dalej posypuję przyprawą ZIOLOWA KAMISA NA GRILA, polewam olejem i trzymam w lodówce najlepiej przez noc.Próbowałam innych przyparw ale nie podchodzą mi tak jak właśnie ta.Radzę wypróbować bo karkówka wychodzi naprawdę bardzo smaczna.
Pilnie potrzebuję przepisu na marynatę do karkówki
1/4 l wina czerwonego, 1/2 szkl. wody niegazowanej, 3 cebule, marchew, pietruszka, liśc laurowy, odrobina estragonu i tymianku, 3 kulki ziela angielskiego, 1/4 łyzeczki jałowca, pieprz, sok z 1 cytryny bez pestek-wykonanie, wino mieszamy z wodą ,dodajemy cebule pokrojone , marchew , pietruszkę , liść laurowy estragon i tymianek, ziele ang. , jałowiec, pieprz i sok z cytryny. Mięso moczymy 3-4 godziny. możesz również zrobic marynatę następującą : cebulę pokroic w krążki, oblozyc wymyte mięso, doda sol, pieprz wg uznania posmarowac wierzch mięsa ostrą musztardą i polac piwem do polowy wysokosci mięsa - pozostawic pod przykryciem na 12 godzin po czasie upiec, lub 8łyżek oleju wymieszac z wegeta, sola pieprzem maggi(celowo nie podaje tu proporcji bo zależy ona od ciebie), doda kiszoną kapustę okolo 40 dkg na to połozyc wymyte i osuszone mięso , ktorego gorę należy ponacinac lekko i posmarowac miodem- pozostawic tak spreparowane do 10 godzin a następnie upiec smacznego inka21
Dzięki za przepis.Pozdrawiam.
ja robie wg własnego pomysłu i karkówa wychodzi super.posypuję karkowke pieprzem,solą chili,majerankiem,latem świeżym tymiankiem i szalwią(lub czym tam jeszcze chcesz) i kropię maggi i polewam olejem,jeżeli jest w plastrach to przekładam cebulą.olej z magi ma być w takiej ilości,aby przykrły mięso.najlepiej zrobić to dzień wcześniej.
Pycha na grila ,a z patelni też bardzo smakuje.Polecam.Smacznego
Dotychczas robiłam karkówkę podobnie,teraz mam ochotę cos odmienić(np.zamarynować mięsko w winie).
ja mam troche inna receptura, ale zapewniam,że bardzo dobra.Jest to karkówka na grila.
Mięso kroję na dość grube plastry.Obtłukuje je tłuczkiem z każdej strony.Smaruje musztardą grilową KAMISA, dalej posypuję przyprawą ZIOLOWA KAMISA NA GRILA, polewam olejem i trzymam w lodówce najlepiej przez noc.Próbowałam innych przyparw ale nie podchodzą mi tak jak właśnie ta.Radzę wypróbować bo karkówka wychodzi naprawdę bardzo smaczna.