Witam wszystkich serdecznie:-)
Mam ogromna prosbe,potrzebuje dobry i sprawdzony przepis na mase tortowa!!!Musze upiec tort na wesele a nie wiem jakie sa dobre kolorowe masy na przelozenmie tortu,jesli mozecie prosze o pomoc......
Z gory serdecznie dziekuje:-)))
Zrób tort kokosowy z tartym świeżym orzechem. Masa do niego to budyń waniliowy, kilka żółtek i ubita piana + drobno posiekany biszkopt > tzn. okruchy powstające przy cięciu tortu. Biel tartego orzecha kokosowego na wierzchu tortu będzie wspaniale się komponować z suknią panny młodej.
Zwolenniczką tortów nie jestem - za słodkie. Ale najlepsze są z bitą śmietaną. Aby się nie rozpłynęła należy dodać usztywniacza do śmietany.
Polecam tort z ajerlikierem (w moich przepisach).
Sprawdzony i naprawdę pyszny jest krem z 200g masła, 4 żółtek, zapachu rumowego i cukru pudru (ilość łyżek do smaku zależy jak słodki lubisz). Miękkie masło (nie z lodówki) ucieram z cukrem i zapachem. Dodaję kakao (takie jak do mleka) lub kawę rozpuszczalną rozrobione z ok. 1/3 szkl. ciepłej wody (nie gorącej). Ważne jest żeby płyn dodawać stopniowo, stale ucierając.
Krem jest naprawdę sprawdzony, mija mama robi go ponad 20 lat, ja go robię i naprawdę wszystkim smakuje:)))
Witam wszystkich serdecznie:-)
Mam ogromna prosbe,potrzebuje dobry i sprawdzony przepis na mase tortowa!!!Musze upiec tort na wesele a nie wiem jakie sa dobre kolorowe masy na przelozenmie tortu,jesli mozecie prosze o pomoc......
Z gory serdecznie dziekuje:-)))
masy i kremy do wyboru do koloru :))
pozdrawiam
tak juz patrzylam ale ktory tam jest pyszny,kazdy wyglada dobrze :-)
Poszukam i musze cos zrobic..
dzieki..
Zrób tort kokosowy z tartym świeżym orzechem. Masa do niego to budyń waniliowy, kilka żółtek i ubita piana + drobno posiekany biszkopt > tzn. okruchy powstające przy cięciu tortu. Biel tartego orzecha kokosowego na wierzchu tortu będzie wspaniale się komponować z suknią panny młodej.
Zwolenniczką tortów nie jestem - za słodkie. Ale najlepsze są z bitą śmietaną. Aby się nie rozpłynęła należy dodać usztywniacza do śmietany.
Polecam tort z ajerlikierem (w moich przepisach).
dzieki:-)
Sprawdzony i naprawdę pyszny jest krem z 200g masła, 4 żółtek, zapachu rumowego i cukru pudru (ilość łyżek do smaku zależy jak słodki lubisz). Miękkie masło (nie z lodówki) ucieram z cukrem i zapachem. Dodaję kakao (takie jak do mleka) lub kawę rozpuszczalną rozrobione z ok. 1/3 szkl. ciepłej wody (nie gorącej). Ważne jest żeby płyn dodawać stopniowo, stale ucierając.
Krem jest naprawdę sprawdzony, mija mama robi go ponad 20 lat, ja go robię i naprawdę wszystkim smakuje:)))