sluchajcie mam pytanie : czy chcecie abym wpisala przepisy na pasztety ( pieczone naturalnie), bo nie wiem, czy się mam produkowac, napiszcie co wy o tym sądzicie prosze ,inka21
Super Inka zaraz będę podglądać, mam nadzieje, że znajde coś prostego i niezbyt drogiego. Moje 3 facety juz wybrzydzają na kupną wędlinę, a ileż można jeść ser żółty???.
Pozdrawiam
Chetnie podzielę się z Wami przepisem na domowy pasztet smarowny w słoiku ,który mozna przechowywac w lodówce nawet kilka miesięcy.
0,60 kg mięsa wprz/np z łopatki ,karkówki lub inne mogą być skrawki róznych mięs/
0,60 kg mięsa woł /z karkówki,rozbratla,łopatki lub inne drobne wołowe/
0,70 kg boczku lub podgardla ze skórą
0,20 kg kaszy manny
0,15 kg cebuli
0,25 kg watróbki wprz lub drobiowej
1 litr wody
1 szt gałka muszkat lub 1/3 łyż mielonej/całą gałkę zetrzec na tarce/
1 listek laurowy,kilka ziarek ziela ang
pieprz i sól wg upodobań ,z solą w tym przypadku ostroznie ,gdyż w przetworach wekowanych jest szczególnie wyczuwalana.
Wszystkie mięsa i cebulkę pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w jednym litrze wody z dodatkiem listka i ziela ang ,mieso nie powinno się rozpadać.Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.Wołowina będzie nieco twardsza ale to nie przeszkadza.Wyjac mieso,listek wyrzucić,skręcić przez maszynkę jeden raz,wyłozyć w duze naczynie dodać przyprawy i kaszę mannę,dolać goracy rosól jesli jest mniej niż 0,80 l uzupełnić przegotowaną wodą.Wymieszać.SUROWĄ watróbkę zmiksować z dodatkiem 1/2 płaskiej łyżeczki soli,powinna wyglądać jak koktail /gęsta i lekko spieniona masa/,domieszać do pozostałych składników/nie powinna się sciąć/.Tak przygotowaną masę miksować w blenderze lub podobnym urzadzeniu do uzyskania jednolitej gładkiej masy.Ja miksuję to porcjami całowość wylewam w inne naczynie mieszam i nakładam w czyste słoiki poj ok 0,30-050 l,nalezy dokładnie wytrzeć brzeg słoika ,zakręcić.Tak przygotowane słoiki gotować ok 3 godz.Wyjąc ,wystudzić ,włozyć do lodówki.
Wazne :w chwili kiedy już mięso jest zmielone nalezy szybko je zmiksować ,sprawnie rozlać w słoików i NATYCHMIAST wstawić do gotowania .
Przepis długi ale szybko się robi a pasztet jest naprawde smaczny , dzieci go bardfzo lubią.Rodzaj mięsa mozna zmieniać /w poz 1 i 2/ zachowac nalezy proporcje .
Jak najbardziej! Ja tez postaram się napisać w tym tygodniu przepis na pasztet jak stwierdzę po upieczeniu że jest o.k. Ale i tak chętnie skorzystam z innego przepisu.Pozdrawiam
Użytkownik Maka__ napisał w wiadomości:
> bo narazie nie bardzo wiem, gdzie ten przepis wpisać na wkl)
witaj!
przepis mozesz podać na forum, np. w tym wątku albo przytoczyć go zakładając własną książkę z przepisami (po prawej stronie w MENU >> wybierasz "Dodaj przepis" >> wypełnij poszczególne pola >> zaznacz grupę do jakiej należy przepis >> zatwierdź wprowadzony przepis poprzez guzik "Zapisz". Pamiętaj, że jeżeli nie zaznaczysz opcji "udostępniony", przepis nie będzie widziany przez innych użytkowników!)
Możesz też skorzystać z tego linka aby wprowadzić przepis do swojej książki na WZ.
milosnik a kogo prosileś o fajny przepis ? bo chyba nie mnie - ja niczego nie dostałam na pocztę , jeżeli chcesz przepis napisz od kogo i jaki koniecznie napisz o jaki ci przepis chodzi ,a napewno nikt cię nie zlekceważy i otrzymasz to ,co chcesz , inka21
Nie nie napewno nie Ciebie.
Ale dzieki za pocieche inka21.
Pisalem ta prosbe do Maki_ ale jak do dzisiaj cisza, byc moze ma jakies klopoty lub ja jestem troche niecierpliwy.
Pisala ze chetnie sie podzieli dobrym przepisem.
Pozdrawiam wszystkich na WZ!!!
Ja mogę podzielić się swoim przepisem na pasztet drobiowy.Ugotować kurczaka ,kawałek boczku 0.5 kg wątróbke 0,5 kg .To wszystko zmielić przez maszynke do mięsa,2 duże cebule pokroic i podsmażyć na oleju,wszystko razem wymieszać dodając sól,pieprz,gałkę muszkatułową,czosnek 2 jaka.Wyrobiony pasztet włożyć do formy i piec około 40 min. SMACZNEGO!!!!
Troche odejde od tematu ale po przeczytanie tego posta uświadomiłam sobie że wpisujac swoje przepisy nie dałam flagi udostepniony. szybko się poprawiam. Pozdrawiam Małgosia
Jak dla mnie to wpisz wszystkie przepisy jakie masz.Wlasnie mam ochote robic w domu dla swoich dziewczynek domowy pasztet.One uwielbiaja pasztety na kanapkach.Pychota!
Polecam pasztet nie pieczony ale gotowany,smarowny w słoiku ,jest naprawdę znakomity i mozesz go przchować dłuzej ,właśnie dziś podałam przepis na forum.Pozdrawiam
już myslałam ,że faktycznie wykonałam cos nie tak ,wpiszę ten pasztet w receptury,wczoraj buszowałam po Waszej witrynie i napawałam się ilością ciekawych informacji .Niedawno Was odkryłam i chciałam zostawić slad swojej bytności ,mam nadzieję ,ze komuś się przyda .Pozdrawiam
Dziękuję,jestem z Wami i niech tak zostanie,trochę się jeszcze gubię ale moja miłość do patelni ,mięska z racji zawodu a nade wszystko ukochania dobrego jedzonka pokona wszelkie trudności .Do miłego
Halszka, w Urzędzie adres dostała, na WŻ skierowanie pobrała. Pomysłów i przepisów ma wiele, niejedno obsłużyć może wesele. Z ciekawości po witrynie buszowała, w przepisach zasmakowała.I została. Więc wszystkie Żarłoczki Cię witają, o pozostanie z nami zapraszają. Miłośniczka dobrego jedzenia, będziesz tu miała wiele do powiedzenia. Ustaw więc swoje kuchenne przyprawy i przyłącz się do Nas do wspólnej zabawy. Wszyscy jak w rodzinie w sobie to mamy. z dobrego przepisu wnet skorzystamy.
sluchajcie mam pytanie : czy chcecie abym wpisala przepisy na pasztety ( pieczone naturalnie), bo nie wiem, czy się mam produkowac, napiszcie co wy o tym sądzicie prosze ,inka21
oczywiście!!! Te domowe są najlepsze!
Ja jestem tu nowa i nie zabardzo umię sie poruszać na tym forum jeszcze, ale byłabym chetna na pyszny pasztet swojej roboty.
ok, wpisywac bedę a wlaściwie juz zaczęlam, inka21
Super Inka zaraz będę podglądać, mam nadzieje, że znajde coś prostego i niezbyt drogiego. Moje 3 facety juz wybrzydzają na kupną wędlinę, a ileż można jeść ser żółty???.
Pozdrawiam
Inka, powiem krótko...uwielbiam pasztety, a te domowe najbardziej...a więc do roboty :))))))))
Bahus
Chetnie podzielę się z Wami przepisem na domowy pasztet smarowny w słoiku ,który mozna przechowywac w lodówce nawet kilka miesięcy.
0,60 kg mięsa wprz/np z łopatki ,karkówki lub inne mogą być skrawki róznych mięs/
0,60 kg mięsa woł /z karkówki,rozbratla,łopatki lub inne drobne wołowe/
0,70 kg boczku lub podgardla ze skórą
0,20 kg kaszy manny
0,15 kg cebuli
0,25 kg watróbki wprz lub drobiowej
1 litr wody
1 szt gałka muszkat lub 1/3 łyż mielonej/całą gałkę zetrzec na tarce/
1 listek laurowy,kilka ziarek ziela ang
pieprz i sól wg upodobań ,z solą w tym przypadku ostroznie ,gdyż w przetworach wekowanych jest szczególnie wyczuwalana.
Wszystkie mięsa i cebulkę pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w jednym litrze wody z dodatkiem listka i ziela ang ,mieso nie powinno się rozpadać.Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.Wołowina będzie nieco twardsza ale to nie przeszkadza.Wyjac mieso,listek wyrzucić,skręcić przez maszynkę jeden raz,wyłozyć w duze naczynie dodać przyprawy i kaszę mannę,dolać goracy rosól jesli jest mniej niż 0,80 l uzupełnić przegotowaną wodą.Wymieszać.SUROWĄ watróbkę zmiksować z dodatkiem 1/2 płaskiej łyżeczki soli,powinna wyglądać jak koktail /gęsta i lekko spieniona masa/,domieszać do pozostałych składników/nie powinna się sciąć/.Tak przygotowaną masę miksować w blenderze lub podobnym urzadzeniu do uzyskania jednolitej gładkiej masy.Ja miksuję to porcjami całowość wylewam w inne naczynie mieszam i nakładam w czyste słoiki poj ok 0,30-050 l,nalezy dokładnie wytrzeć brzeg słoika ,zakręcić.Tak przygotowane słoiki gotować ok 3 godz.Wyjąc ,wystudzić ,włozyć do lodówki.
Wazne :w chwili kiedy już mięso jest zmielone nalezy szybko je zmiksować ,sprawnie rozlać w słoików i NATYCHMIAST wstawić do gotowania .
Przepis długi ale szybko się robi a pasztet jest naprawde smaczny , dzieci go bardfzo lubią.Rodzaj mięsa mozna zmieniać /w poz 1 i 2/ zachowac nalezy proporcje .
Jak najbardziej! Ja tez postaram się napisać w tym tygodniu przepis na pasztet jak stwierdzę po upieczeniu że jest o.k. Ale i tak chętnie skorzystam z innego przepisu.Pozdrawiam
Super pomysl juz od dawna szukalem dobrego przepisu.
Użytkownik Maka__ napisał w wiadomości:
> bo narazie nie bardzo wiem, gdzie ten przepis wpisać na wkl)
witaj!
przepis mozesz podać na forum, np. w tym wątku albo przytoczyć go zakładając własną książkę z przepisami (po prawej stronie w MENU >> wybierasz "Dodaj przepis" >> wypełnij poszczególne pola >> zaznacz grupę do jakiej należy przepis >> zatwierdź wprowadzony przepis poprzez guzik "Zapisz". Pamiętaj, że jeżeli nie zaznaczysz opcji "udostępniony", przepis nie będzie widziany przez innych użytkowników!)
Możesz też skorzystać z tego linka aby wprowadzić przepis do swojej książki na WZ.
pozdrawiam,
shiludek
Juz sie ucieszylem i poprosilem E-mailem o ten dobry przepis i nici
szkoda moze ktos ma jakis sprawdzony i smaczy?
milosnik a kogo prosileś o fajny przepis ? bo chyba nie mnie - ja niczego nie dostałam na pocztę , jeżeli chcesz przepis napisz od kogo i jaki koniecznie napisz o jaki ci przepis chodzi ,a napewno nikt cię nie zlekceważy i otrzymasz to ,co chcesz , inka21
Nie nie napewno nie Ciebie.
Ale dzieki za pocieche inka21.
Pisalem ta prosbe do Maki_ ale jak do dzisiaj cisza, byc moze ma jakies klopoty lub ja jestem troche niecierpliwy.
Pisala ze chetnie sie podzieli dobrym przepisem.
Pozdrawiam wszystkich na WZ!!!
Ja mogę podzielić się swoim przepisem na pasztet drobiowy.Ugotować kurczaka ,kawałek boczku 0.5 kg wątróbke 0,5 kg .To wszystko zmielić przez maszynke do mięsa,2 duże cebule pokroic i podsmażyć na oleju,wszystko razem wymieszać dodając sól,pieprz,gałkę muszkatułową,czosnek 2 jaka.Wyrobiony pasztet włożyć do formy i piec około 40 min. SMACZNEGO!!!!
pasztet Zosi jest naprawde pyszny , jadłam go i polecam wszystkim
Ja też potwierdzam - jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Zrobiłam na święta.
Dzeki serdeczne Zosia
Wyprubuje jeszcze w tym tygodniu.
Pyszny pasztecik paluchy lizac wyprobowalam jakis czas temu a teraz na swieta bede piekla :)
Zosiu. czy cebule tez mielimy czy tylko podspazamy i mieszamy z mieskiem??
Napisz pytanie jako komentarz - http://wielkiezarcie.com/przepis8333.html
pozdrawiam jasia
ja tylko podsmażałam (drobno pokrojoną) i dodałam do zmielonego mięsa.
Troche odejde od tematu ale po przeczytanie tego posta uświadomiłam sobie że wpisujac swoje przepisy nie dałam flagi udostepniony. szybko się poprawiam. Pozdrawiam Małgosia
Jak dla mnie to wpisz wszystkie przepisy jakie masz.Wlasnie mam ochote robic w domu dla swoich dziewczynek domowy pasztet.One uwielbiaja pasztety na kanapkach.Pychota!
Polecam pasztet nie pieczony ale gotowany,smarowny w słoiku ,jest naprawdę znakomity i mozesz go przchować dłuzej ,właśnie dziś podałam przepis na forum.Pozdrawiam
a zahaczyłaś okienko "udostępniony"? bo jakoś tego pasztetu nie ma w spisie...
na forum klarax - NA FORUM - tutaj - wyzej - w pozycji nr 7.
stary człowiek, to ślepy
już myslałam ,że faktycznie wykonałam cos nie tak ,wpiszę ten pasztet w receptury,wczoraj buszowałam po Waszej witrynie i napawałam się ilością ciekawych informacji .Niedawno Was odkryłam i chciałam zostawić slad swojej bytności ,mam nadzieję ,ze komuś się przyda .Pozdrawiam
Halszka - nie zostawiaj sladu, ani sladow tylko lepiej zostan z nami
:)))))))))
Dziękuję,jestem z Wami i niech tak zostanie,trochę się jeszcze gubię ale moja miłość do patelni ,mięska z racji zawodu a nade wszystko ukochania dobrego jedzonka pokona wszelkie trudności .Do miłego
Halszka, w Urzędzie adres dostała,
na WŻ skierowanie pobrała.
Pomysłów i przepisów ma wiele,
niejedno obsłużyć może wesele.
Z ciekawości po witrynie buszowała,
w przepisach zasmakowała.I została.
Więc wszystkie Żarłoczki Cię witają,
o pozostanie z nami zapraszają.
Miłośniczka dobrego jedzenia,
będziesz tu miała wiele do powiedzenia.
Ustaw więc swoje kuchenne przyprawy
i przyłącz się do Nas do wspólnej zabawy.
Wszyscy jak w rodzinie w sobie to mamy.
z dobrego przepisu wnet skorzystamy.
uwielbiam pasztety i Twoje przepisy droga inko21 i sądzę ze to wspaniały pomysł.Serdecznie pozdrawiam
dziękuje i pozdrawiam:)
Polecam PASZTET POPISOWY KEMPOLA - jest super!