powinno się używac bawelnianych, zawsze bialych,(jeżeli są zwykle powinny by sparzone we wrzącej wodzie) , przy czym mięso należy owijac w ten spoob, aby lekko pozostawic przestrzeń pomiedzy mięsem a zwojem, ponieważ podczas pieczenia się mięsa nici kurczą się i wtedy , gdy sa zbyt mocno owiązane wokół mięsa powodują wrzynanie się w mieso , a w efekcie sprawiają trudnści podczas rowiązywania nici przed podaniem potrawy. inka21
Ja używam białych nici kupionych od Ruskich na targu z 15 lat temu. Niestety nici te nie nadają się do szycia nawet ręcznego bo mają takie nierówności że nie przechodzą przez ucho igielne (haha) i czasem się trafi supełek ale do roladek suuuper się sprawdzają. Bawełniane oczywiście.
Pozdrawiam,
emiloos
powinno się używac bawelnianych, zawsze bialych,(jeżeli są zwykle powinny by sparzone we wrzącej wodzie) , przy czym mięso należy owijac w ten spoob, aby lekko pozostawic przestrzeń pomiedzy mięsem a zwojem, ponieważ podczas pieczenia się mięsa nici kurczą się i wtedy , gdy sa zbyt mocno owiązane wokół mięsa powodują wrzynanie się w mieso , a w efekcie sprawiają trudnści podczas rowiązywania nici przed podaniem potrawy. inka21
ja używa zwykłych,bnawełnianych nici do szycia tylko grubych.Zawsze wychodzi ok
ja uzywam bialej bawelnianej nitki wielokrotnej laczonej bezskretowo tzw. bawełniczki..
pozdrawiam
Ja używam białych nici kupionych od Ruskich na targu z 15 lat temu. Niestety nici te nie nadają się do szycia nawet ręcznego bo mają takie nierówności że nie przechodzą przez ucho igielne (haha) i czasem się trafi supełek ale do roladek suuuper się sprawdzają. Bawełniane oczywiście.
Pozdrawiam,
emiloos