Forum

Kuchenne porady

Jakich nici używać do wiązania roladek mięsnych?

  • Autor: elik21 Data: 2005-02-23 12:23:58

  • Autor: inka21 Data: 2005-02-23 15:50:31

    powinno się używac bawelnianych, zawsze bialych,(jeżeli są zwykle powinny by sparzone we wrzącej wodzie) , przy czym mięso należy owijac w ten spoob, aby lekko pozostawic przestrzeń pomiedzy mięsem a zwojem, ponieważ podczas pieczenia się mięsa nici kurczą się i wtedy , gdy sa zbyt mocno owiązane wokół mięsa powodują wrzynanie się w mieso , a w efekcie sprawiają trudnści podczas rowiązywania nici przed podaniem potrawy. inka21

  • Autor: Tapsia Data: 2005-02-23 16:20:50

    ja używa zwykłych,bnawełnianych nici do szycia tylko grubych.Zawsze wychodzi ok

  • Autor: 555 Data: 2005-02-23 17:55:52

    ja uzywam bialej bawelnianej nitki wielokrotnej laczonej bezskretowo tzw. bawełniczki..

    pozdrawiam

  • Autor: emiloos Data: 2005-02-24 11:05:42

    Ja używam białych nici kupionych od Ruskich na targu z 15 lat temu. Niestety nici te nie nadają się do szycia nawet ręcznego bo mają takie nierówności że nie przechodzą przez ucho igielne (haha) i czasem się trafi supełek ale do roladek suuuper się sprawdzają. Bawełniane oczywiście.
    Pozdrawiam,
    emiloos

Przejdź do pełnej wersji serwisu