Bardzo prosze - podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami n.t kruszonki do ciasta.Może to śmieszne ale nie zawsze mi wychodzi.Pewnie robię jakieś bałachy w proporcjach:tłuszcz - cukier - mąka.Czy prawda jest,że najlepszy jest cukier puder???A może lepiej na krupczatce??Juz sama nie wiem.Licze jak zwykle na Waszą niezawodność Zarłoczki moje Kochane!!!!!
zawsze maslo i musi miec temperaturę pokojową, nie daje innego tluszczu -ale niestety robie kruszonke "na oko", tzn. daję tyle masla ,cukru( raz jest to puder, raz zwykly nie zastanawiam się nad tymi daję to co mam pod ręką) i tluszczu ,żeby konsystenjca nie byla zbyt twarda, jeżeli wyczuwam twadrośc dodaję masla, czasami kakao i to tyle wychodzi wspaniala :), inka21
Tak najlepsza wychodzi z masełka ,cukier jak popadnie raz puder a raz kryształ a nawet brązowy,mąka pszenna np.luksusowa wszystko na oko ,dodaje czasami cynamon ,albo kokos pychoza pozdrawiam lola
Bardzo prosze - podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami n.t kruszonki do ciasta.Może to śmieszne ale nie zawsze mi wychodzi.Pewnie robię jakieś bałachy w proporcjach:tłuszcz - cukier - mąka.Czy prawda jest,że najlepszy jest cukier puder???A może lepiej na krupczatce??Juz sama nie wiem.Licze jak zwykle na Waszą niezawodność Zarłoczki moje Kochane!!!!!
zawsze maslo i musi miec temperaturę pokojową, nie daje innego tluszczu -ale niestety robie kruszonke "na oko", tzn. daję tyle masla ,cukru( raz jest to puder, raz zwykly nie zastanawiam się nad tymi daję to co mam pod ręką) i tluszczu ,żeby konsystenjca nie byla zbyt twarda, jeżeli wyczuwam twadrośc dodaję masla, czasami kakao i to tyle wychodzi wspaniala :), inka21
tak, tak z kokosem jest pycha!!!! mniam, polecam.
Tak najlepsza wychodzi z masełka ,cukier jak popadnie raz puder a raz kryształ a nawet brązowy,mąka pszenna np.luksusowa wszystko na oko ,dodaje czasami cynamon ,albo kokos pychoza pozdrawiam lola