1 kg mąki, 1 łyżeczka soli, 1 kostka drożdży, 4 paczki Mozzarella, obrane pomidory z puszki, pieprz, sól
Zagnieść ciasto i zostawić 2 godziny do urośnięcia. Rozwałkować w krążki ca. 30 cm, nadziać, jak pierogi pomidorami i mozzarellą, osolić, popieprzyć, skleić i wysmażyć w gorącym tłuszczu.
Pycha!!!! A możesz wpisać przepis normalnie, wtedy nie będzie problemów z szukaniem. Mam pytanie jak wyglądają pomidory po usmażeniu - rozgotowują się na sos czy zostają widoczne kawałki (pytanie wynika z niechęci moich dzieci do widocznych kawałków warzyw, zmielone i zmiksowane nie są głośno negowane)
Pozdrawiam
Możesz równie dobrze wziąć już gotową "polpa di tomatii", czyli zmiksowane pomidory. W innych regionach Włoch używane jest ciasto bez drożdży, jak na pizzę, a nadzienia są najróżniejsze - od ryb do mięsa lub słodkie z różnymi konfiturami.
W końcu to są jak nasze smażone pierogi lub włoska pizza calzone.
ja jeszcze raz proszę - powpisujcie wszystkie przepisy na paznerotti do "przepisów". Ze wszystkimi odmianami. A do Tiramisu - czym można zastąpić ten włoski serek?
Ślinka mi cieknie- już kupiłam mozarellę i pomidory w puszce!
czy ktos wie jak sie robi ciasto na panzerotti?
1 kg mąki, 1 łyżeczka soli, 1 kostka drożdży, 4 paczki Mozzarella, obrane pomidory z puszki, pieprz, sól
Zagnieść ciasto i zostawić 2 godziny do urośnięcia. Rozwałkować w krążki ca. 30 cm, nadziać, jak pierogi pomidorami i mozzarellą, osolić, popieprzyć, skleić i wysmażyć w gorącym tłuszczu.
Pycha!!!! A możesz wpisać przepis normalnie, wtedy nie będzie problemów z szukaniem. Mam pytanie jak wyglądają pomidory po usmażeniu - rozgotowują się na sos czy zostają widoczne kawałki (pytanie wynika z niechęci moich dzieci do widocznych kawałków warzyw, zmielone i zmiksowane nie są głośno negowane)
Pozdrawiam
Możesz równie dobrze wziąć już gotową "polpa di tomatii", czyli zmiksowane pomidory. W innych regionach Włoch używane jest ciasto bez drożdży, jak na pizzę, a nadzienia są najróżniejsze - od ryb do mięsa lub słodkie z różnymi konfiturami.
W końcu to są jak nasze smażone pierogi lub włoska pizza calzone.
dzieki bardzo za pomoc!teraz biore sie do roboty.napewno nie wyjda mi tak pyszne jakie moglam probowac we Wloszech ...ale dzieki
A ja uwielbiam panzerotti na slodko z ricotta.Pychotka.
a jak to sie robi??
I kolejne pytania- ile to jest paczka mozzarelli? Czy to mają być takie ogromne pierogi - czy normalne? ile sztuk wychodzi z tej porcji ciasta?
jutro planuję robić!
ja jeszcze raz proszę - powpisujcie wszystkie przepisy na paznerotti do "przepisów". Ze wszystkimi odmianami. A do Tiramisu - czym można zastąpić ten włoski serek?
Ślinka mi cieknie- już kupiłam mozarellę i pomidory w puszce!
ja już Ci serce wstawiłem przepis na ricottę...
moja mama mówiła zawsze: weź oczy w zęby :-))))
Witam.
Gdzie znajdę przepis na panzerotti?:)
Pozdrawiam
AggusiA
:)