ząbek czosnku (rozdrobniony), opakowanie gęstej śmietany, łyżeczka majonezu łyżeczka chrzanu, zioła prowansalskie lub TZATZIKI( firmy Prymat)
wszystko wymieszać doprawiać do smaku. PYCHA Można posolic solą czosnkową
Można też dodać ketchup i musztardę
jest taka pasta z przetartej ostrej papryki - dodaj ją do zwykłego keczupu i odrobiny koncentratu jak chodzi Ci o czerwony do kebaba.
Co do TZATZIKÓW - robi sie go z naturalnego jogurtu ( ja uzywam smietany kwasnej - smaczniejsze) ze startym ogorkiem na tarce. Dodajesz wycisniete zabki czosnku,duzo soli i pieprz.
Czy zna ktos przepis na pikantny sos taki jak jest w kebabach ?
ząbek czosnku (rozdrobniony), opakowanie gęstej śmietany, łyżeczka majonezu łyżeczka chrzanu, zioła prowansalskie lub TZATZIKI( firmy Prymat)
wszystko wymieszać doprawiać do smaku. PYCHA Można posolic solą czosnkową
Można też dodać ketchup i musztardę
jest taka pasta z przetartej ostrej papryki - dodaj ją do zwykłego keczupu i odrobiny koncentratu jak chodzi Ci o czerwony do kebaba.
Co do TZATZIKÓW - robi sie go z naturalnego jogurtu ( ja uzywam smietany kwasnej - smaczniejsze) ze startym ogorkiem na tarce. Dodajesz wycisniete zabki czosnku,duzo soli i pieprz.