Witam kochane "żarłoczki" pomóżcie, ostatnio moi synowie podłuchali w "M-jak miłość" jedzonko o nazwie "schab z pieczarkami" ale niestety nie moge znaleść nigdzie przepisu. Jeśli ktos robił lub zna przepis plissss podzielcie się ze mną
Pozdrawiam
podaję ci przepis na schab z morelami- chcąc zastosowac pieczarki musisz wszystkie czynności wykonac tak jak w przepisie tylko zamiast moreli dasz : 1.sposób pieczarki w calości powkladane w kiedszenie, lub przepis 2. pieczarki pokrojone w kosteczkę przesmażyc z odrobiną wegety i wlozyc w kieszenie mięsa do oporu zapelniając je farszem , a teraz przepis: przepis8371, zachęcam do zrobienia ,bo mieso jest pyszne, inka21
Znalazłam taki przepis na schab z pieczarkimi na przyprawie Kamisa. Może się przyda,bo jest dosyć prosty w wykonaniu:
Składniki:
1 kg schabu
¾ kg pieczarek
2-3 cebule
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany 22-30 %
2 łyżki Przyprawy do mięsa duszonego Kamis.
Przygotowanie:
Schab nasolić i pozostawić na jedną dobę. Umyć mięso i obsmażyć na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu. Przełożyć do garnka i wlać ˝ szklanki wody. Pieczarki pokroić w talarki, usmażyć na maśle i dodać do schabu. Cebulę pokrojoną w talarki zeszklić i dodać do mięsa. Dodać przyprawę i śmietanę. Całość dusić do miękkości mięsa ok. 90 min.
Witam kochane "żarłoczki" pomóżcie, ostatnio moi synowie podłuchali w "M-jak miłość" jedzonko o nazwie "schab z pieczarkami" ale niestety nie moge znaleść nigdzie przepisu. Jeśli ktos robił lub zna przepis plissss podzielcie się ze mną
Pozdrawiam
podaję ci przepis na schab z morelami- chcąc zastosowac pieczarki musisz wszystkie czynności wykonac tak jak w przepisie tylko zamiast moreli dasz : 1.sposób pieczarki w calości powkladane w kiedszenie, lub przepis 2. pieczarki pokrojone w kosteczkę przesmażyc z odrobiną wegety i wlozyc w kieszenie mięsa do oporu zapelniając je farszem , a teraz przepis: przepis8371, zachęcam do zrobienia ,bo mieso jest pyszne, inka21
Znalazłam taki przepis na schab z pieczarkimi na przyprawie Kamisa. Może się przyda,bo jest dosyć prosty w wykonaniu:
Składniki:
1 kg schabu
¾ kg pieczarek
2-3 cebule
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany 22-30 %
2 łyżki Przyprawy do mięsa duszonego Kamis.
Przygotowanie:
Schab nasolić i pozostawić na jedną dobę. Umyć mięso i obsmażyć na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu. Przełożyć do garnka i wlać ˝ szklanki wody. Pieczarki pokroić w talarki, usmażyć na maśle i dodać do schabu. Cebulę pokrojoną w talarki zeszklić i dodać do mięsa. Dodać przyprawę i śmietanę. Całość dusić do miękkości mięsa ok. 90 min.
Pozdrawiam.
Aśka.
Dzięki bardzo, wypróbuję go w święta napewno