witam. Mam takie pytanie, co zrobić żeby sernik po upieczeniu nie opadł.próbowałam przetrzymać go trochę w piekarniku po upieczeniu ale i tak opada.Proszę o rady.
niestety sernik zawsze opada, zdecydowanie lekko on zawsze upadnie,jeżeli zrobil się po upieczeniu bardzo niski - oznacza to,że w wykonaniu go popelniony zostal jakiś bląd.Aby ci pomoc trzeba więcej danych - za malo jest w twoim pytaniu informacji: jak dalece upadl ,co to za sernik, czego dodałeś? itp. inka21
W duzej mierze zalezy to tez od sera, ale nalezy sernik wkladac do nagrzanego juz do odpowiedniej temperatury piekarnika /180-200 st. C/ i w takiej teztemperaturze go piec. Pozdrawiam i zycze, aby sie udal.
Ja mam sposób:jest taka zasada,żeby nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia!a gdy już się upiecze niech posiedzi jeszcze w cieple 10-15 minut.Dla mnie zawsze to sie sprawdza!Pozdrawiam.
witam. Mam takie pytanie, co zrobić żeby sernik po upieczeniu nie opadł.próbowałam przetrzymać go trochę w piekarniku po upieczeniu ale i tak opada.Proszę o rady.
niestety sernik zawsze opada, zdecydowanie lekko on zawsze upadnie,jeżeli zrobil się po upieczeniu bardzo niski - oznacza to,że w wykonaniu go popelniony zostal jakiś bląd.Aby ci pomoc trzeba więcej danych - za malo jest w twoim pytaniu informacji: jak dalece upadl ,co to za sernik, czego dodałeś? itp. inka21
W duzej mierze zalezy to tez od sera, ale nalezy sernik wkladac do nagrzanego juz do odpowiedniej temperatury piekarnika /180-200 st. C/ i w takiej teztemperaturze go piec. Pozdrawiam i zycze, aby sie udal.
Ja mam sposób:jest taka zasada,żeby nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia!a gdy już się upiecze niech posiedzi jeszcze w cieple 10-15 minut.Dla mnie zawsze to sie sprawdza!Pozdrawiam.