Użytkownik emiloos napisał w wiadomości:
> sos Worchester, kiełbasę chilli i chipsy Chio. No i tabakę.
Taka duża różnica w cenie? U nas sos jest po ok. 10 - 13 zł, a po ile tam?
I co to jest kiełbasa chili?
Sos Worchester zawsze kupuję w Czechach, jeszcze od czasów kiedy u nas nie było wogóle. Ostatnio kupowałam, to się nazywa >>Worchestrowa omacka<< i kosztowało za 0.21 l ok 4 pln. Zależy od producenta. Świetna przyprawa do bigosu, kapusty zasmażanej i wszystkiego co jest z kapustą kiszoną. Kiełbasa chilli jest to taka kiełbasa przypominająca myśliwską tylko tak cholerrrrnie pikantna że łzy płyną przy jedzeniu, no i ma kolor paprykowy. Świetna do pizzy. Niestety nigdy nie widziałam jej u nas.
Ja przywożę piwo - w ilościach sporych, czasami gotowe knedliki oraz różne wynalazki bechera - tzn likiery, wódki smakowe. Fajne też są Stocki - ale nie czysta brandy tylko smakowe np. cytrynowe.
Warto też przywieźć gin - dobre są te które mają jagódki jałowca na obrazku (przestowane doświadczalnie) - polecam dynybyll (jeżeli tak się pisze, bo już się skończył w domu i ni mogę sprawdzić) - jest dużo łagodniejszy w smaku od naszego lubuskiego.
Moje dzieci uwielbiają cukierki super kwaśne(spotkałam je tylko w Czechach) oraz gin z tonikiem w jednym, czyli cukierki jałowcowe.
Z alkoholi, oczywiście. Oprócz rumu i Becherovki, też oczywiście.
oczywiście METAXA orginalna czterogwiazdkowa
pa pozdrawiam cieplutko
kamaxyz
Nie slyszalam o METAXIE 4 gwiazdkowej. Jezeli sie nie myle to jest 3, 5 i 7 gwiazdkowa.
masz rację -- przepraszam 5 gwiazdkowa dziękuję za zwrócenie uwagi
pozdrawiam
kamaxyz
Ta piecio gwiazdkowa jest najlepsza, szczegolnie kupowana w Atenach na wage.
Hehe piffko, likierki, koniaki, Malibu, rum, tequille i oczywiście: sos Worchester, kiełbasę chilli i chipsy Chio. No i tabakę.
Użytkownik emiloos napisał w wiadomości:
> sos Worchester, kiełbasę chilli i chipsy Chio. No i tabakę.
Taka duża różnica w cenie? U nas sos jest po ok. 10 - 13 zł, a po ile tam?
I co to jest kiełbasa chili?
Sos Worchester zawsze kupuję w Czechach, jeszcze od czasów kiedy u nas nie było wogóle. Ostatnio kupowałam, to się nazywa >>Worchestrowa omacka<< i kosztowało za 0.21 l ok 4 pln. Zależy od producenta. Świetna przyprawa do bigosu, kapusty zasmażanej i wszystkiego co jest z kapustą kiszoną. Kiełbasa chilli jest to taka kiełbasa przypominająca myśliwską tylko tak cholerrrrnie pikantna że łzy płyną przy jedzeniu, no i ma kolor paprykowy. Świetna do pizzy. Niestety nigdy nie widziałam jej u nas.
Ja przywożę piwo - w ilościach sporych, czasami gotowe knedliki oraz różne wynalazki bechera - tzn likiery, wódki smakowe. Fajne też są Stocki - ale nie czysta brandy tylko smakowe np. cytrynowe.
Warto też przywieźć gin - dobre są te które mają jagódki jałowca na obrazku (przestowane doświadczalnie) - polecam dynybyll (jeżeli tak się pisze, bo już się skończył w domu i ni mogę sprawdzić) - jest dużo łagodniejszy w smaku od naszego lubuskiego.
Moje dzieci uwielbiają cukierki super kwaśne(spotkałam je tylko w Czechach) oraz gin z tonikiem w jednym, czyli cukierki jałowcowe.
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> polecam dynybyll
Znam, znam, naprawdę aromatyczny
a ja poproszę orzeszki pistacjowe oraz likier kokosowy i piwko zloty bazant , z gory dziękuje ,inka21
złoty bażant to piwo słowackie
Fernet Citrus firmy Stock.
OBOWIAZKOWO!!!!
własnie o tym mówiłam!!!! Widać, że nie tylko ja lubię takiego wynalazki
ale jednak FERNET- bo on oprocz tego, ze cytrynowy do dodatkowo, a moze glownie -ORZECHOWY
ja właśnie o fernecie pisałam (między innymi), tylko moja głowa słaba do nazw.
Przystojnego Czecha
Bahus
albo Pepiczke
albo studentska horka cokolada na osłodę
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Przystojnego Czecha
> Bahus
Mój Rdzenny Polak nie byłby zachwycony :)
no w to to akurat wierzę
Bahus
Właśnie przywiozłam nasz polski spirytus .Oj ,tani........!!!!! Po rozrobieniu wychodzi 7 zl. za 0,5 litra.Przydało się na Józefa!!!
Kolega przywozi z Czech austriacki spirytus, też tani...
Duuuuuużo piwa :D szczególnie Kelt <= rewelka ;)