Jezeli masz na mysli groch luskany w polowkach /taki zolty/ to mozesz spokojnie gotowac bez uprzedniego moczenia. Oczywiscie jezeli zalejesz woda/ja zalewam zimna/ i odczekasz 1-2godz. to ugotuje sie szybciej, ale nie jest to konieczne. Pozdrawiam.
Hej, chce podzielic sie z Wami swoim pomyslem dotyczacym grochu. Gotuje cale opakowanie takiego grochu w wodzie (posolonej), potem miksuje lub przecieram przez sitko i powstaje taka papka-masa piuree grochowe, ktore porcjuje i mroze a potem uzywam do gotowania grochowki. Bardzo skraca czas a smakuje tak samo, polecam.
co zrobić z łuskanym grochem???
namoczyć w wodzie???zimnej, letniej, czy gorącej, ile czasu trzeba moczyc??? a może gotować az zmieknie???
pomcy :-)
gotowac !!!
Jezeli masz na mysli groch luskany w polowkach /taki zolty/ to mozesz spokojnie gotowac bez uprzedniego moczenia. Oczywiscie jezeli zalejesz woda/ja zalewam zimna/ i odczekasz 1-2godz. to ugotuje sie szybciej, ale nie jest to konieczne. Pozdrawiam.
Hej, chce podzielic sie z Wami swoim pomyslem dotyczacym grochu. Gotuje cale opakowanie takiego grochu w wodzie (posolonej), potem miksuje lub przecieram przez sitko i powstaje taka papka-masa piuree grochowe, ktore porcjuje i mroze a potem uzywam do gotowania grochowki. Bardzo skraca czas a smakuje tak samo, polecam.