Forum

Kuchenne porady

groch na grochówkę

  • Autor: pitasiurk Data: 2005-03-20 15:13:15

    co zrobić z łuskanym grochem???
    namoczyć w wodzie???zimnej, letniej, czy gorącej, ile czasu trzeba moczyc??? a może gotować az zmieknie???

    pomcy :-)

  • Autor: marinik Data: 2005-03-20 16:06:53

    gotowac !!!

  • Autor: alman Data: 2005-03-20 18:42:13

    Jezeli masz na mysli groch luskany w polowkach /taki zolty/ to mozesz spokojnie gotowac bez uprzedniego moczenia. Oczywiscie jezeli zalejesz woda/ja zalewam zimna/ i odczekasz 1-2godz. to ugotuje sie szybciej, ale nie jest to konieczne. Pozdrawiam.

  • Autor: Ana2005 Data: 2005-03-20 22:13:31

    Hej, chce podzielic sie z Wami swoim pomyslem dotyczacym grochu. Gotuje cale opakowanie takiego grochu w wodzie (posolonej), potem miksuje lub przecieram przez sitko i powstaje taka papka-masa piuree grochowe, ktore porcjuje i mroze a potem uzywam do gotowania grochowki. Bardzo skraca czas a smakuje tak samo, polecam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu