Forum

Kuchenne porady

czy wędzony boczek....?

  • Autor: gzylka Data: 2005-03-22 13:13:30

    dostalam wczoraj solidny kawałek wędzonego wiejskiego boczku. W smaku jest ok. ale jest nieco twardy. Czy można go np. ugotować, upiec etc.? poradźcie!!
    Aga

  • Autor: marinik Data: 2005-03-22 13:15:48

    ja tam lubie taki surowy, ale czasem rzeczywiscie nie da sie takiego przezuc. Mozna gotowac a najlepiej parzyc po prostu, na wolniutkim ogniu, aby woda nie bulgotala.

  • Autor: inka21 Data: 2005-03-22 14:59:39

    polecam przepis8449, inka21

  • Autor: karioka Data: 2005-03-23 19:49:34

    Boczek wędzony nacieram olejem i różnymi przyprawami (np.papryka, chili,curry dodaję czosnek, cebulę, kolendrę- co kto chce). Wkładam do żaroodpornego naczynia i do piekarnika 180-200 st. Podlewam lekko wodą, obracam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu