1. gotowane w wodzie. 2. studzone. 3. obrane ze skory, 4. starte na tarce 5. na patelnie maslo- do zrumienienia i uzyskania aromatu. 6. do masla starte buraczki. 6. dosolone, doslodzone, dokwaszone (sok z cytryny) - wg uznania. 7. jedzone.
Nie wiem czy pytasz o surówki czy sałatki. Do obiadu będzie duszona marchewka, znajdziesz w moich przepisach. A na tak zwaną "zakąskę" zrobię sałatke z tuńczykiem i normalną tradycyjną jarzynową, tą którą uwielbiają wszyscy. Syn mnie jeszcze męczy o sałatkę z wędzonym kurczakiem i ryżem haha ale pozyjemy zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie żarłoki życząc WESOŁYCH SWIĄT i cudnego "obżarstwa"
Ja będę robiła sałatkę selerową, a dodatkowo diabelską sałatkę lub z wodą po ogórach.Na wszystkie mam składniki. Zastanawiam się jeszcze nad chrupiącą sałatką kurczakową - ale może być problem z moimi teściami ze względu na orzechy (marudzą że maja słabe zęby. przepisy na wszystkie sałatki są w mojej książce.
Bardzo dziękuję wszystkim za odzew. Odpowiadam dopiero teraz ponieważ przez te wszystkie dni miałam zepsuty komputer i nawet nie mogłam przeczytać odpowiedzi. Pozdrawiam Alina
Jakie robicie sałatki na Święta? Pozdrawiam przedświątecznie Alina
u mnie beda klasyczne zasmazane buraczki a jako druga - bahusowa BORA BORA.
Jak robisz zasmazane buraczki
1. gotowane w wodzie.
2. studzone.
3. obrane ze skory,
4. starte na tarce
5. na patelnie maslo- do zrumienienia i uzyskania aromatu.
6. do masla starte buraczki.
6. dosolone, doslodzone, dokwaszone (sok z cytryny) - wg uznania.
7. jedzone.
Nie wiem czy pytasz o surówki czy sałatki. Do obiadu będzie duszona marchewka, znajdziesz w moich przepisach. A na tak zwaną "zakąskę" zrobię sałatke z tuńczykiem i normalną tradycyjną jarzynową, tą którą uwielbiają wszyscy. Syn mnie jeszcze męczy o sałatkę z wędzonym kurczakiem i ryżem haha ale pozyjemy zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie żarłoki życząc WESOŁYCH SWIĄT i cudnego "obżarstwa"
Renatko
A gdzie moge znalezc ten przepis na salatke z wedzonym kurczakiem? Nie masz jej w przepisach.
Baska
Basiu zaraz go znajdę i wpiszę do swoich przepisów. Pozdrawiam
Ja będę robiła sałatkę selerową, a dodatkowo diabelską sałatkę lub z wodą po ogórach.Na wszystkie mam składniki. Zastanawiam się jeszcze nad chrupiącą sałatką kurczakową - ale może być problem z moimi teściami ze względu na orzechy (marudzą że maja słabe zęby. przepisy na wszystkie sałatki są w mojej książce.
a jak koniecznie robię sałatkę pyszną jest w moich przepisach
polecam kamaxyz
Bardzo dziękuję wszystkim za odzew. Odpowiadam dopiero teraz ponieważ przez te wszystkie dni miałam zepsuty komputer i nawet nie mogłam przeczytać odpowiedzi. Pozdrawiam Alina