Forum

Kuchenne porady

Znowu o mazurku

  • Autor: Misiaq Data: 2005-03-23 15:28:42

    Mam male pytanko czy mazurki piecze sie kilka dni wczesniej?? Zeby skruszaly czy jakos tak? Mam ochote upiec ale nie wiem kiedy

  • Autor: Misiaq Data: 2005-03-23 15:41:03

    No to swietnie bo dzis nabralam ochoty na paste jajeczna, a do mazurka dodaje ugotowane na twardo zoltka i teraz wiem co zrobie z resztawielkie dzieki za pomoc

  • Autor: aldka Data: 2005-03-24 10:03:09

    A ja mam pytanie: kiedyś gdzieś słyszałam, że do mazurka powinno używać się mąki krupczatki a nie zwykłej ale nie bardzo wiem dlaczego ani czy to prawda, i jeśli tak to czy krupczatki używać tyle samo co zwykłej czy nie. Może ktoś coś wie na ten temat??
    Pozdrawiam,
    aldka

  • Autor: beata2 Data: 2005-03-24 12:49:51

    Z krupczatki ciasto wychodzi bardziej kruche, polecam. Życzę radosnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych!

Przejdź do pełnej wersji serwisu