No to swietnie bo dzis nabralam ochoty na paste jajeczna, a do mazurka dodaje ugotowane na twardo zoltka i teraz wiem co zrobie z resztawielkie dzieki za pomoc
A ja mam pytanie: kiedyś gdzieś słyszałam, że do mazurka powinno używać się mąki krupczatki a nie zwykłej ale nie bardzo wiem dlaczego ani czy to prawda, i jeśli tak to czy krupczatki używać tyle samo co zwykłej czy nie. Może ktoś coś wie na ten temat??
Pozdrawiam,
aldka
Mam male pytanko czy mazurki piecze sie kilka dni wczesniej?? Zeby skruszaly czy jakos tak? Mam ochote upiec ale nie wiem kiedy
No to swietnie bo dzis nabralam ochoty na paste jajeczna, a do mazurka dodaje ugotowane na twardo zoltka i teraz wiem co zrobie z resztawielkie dzieki za pomoc
A ja mam pytanie: kiedyś gdzieś słyszałam, że do mazurka powinno używać się mąki krupczatki a nie zwykłej ale nie bardzo wiem dlaczego ani czy to prawda, i jeśli tak to czy krupczatki używać tyle samo co zwykłej czy nie. Może ktoś coś wie na ten temat??
Pozdrawiam,
aldka
Z krupczatki ciasto wychodzi bardziej kruche, polecam. Życzę radosnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych!