szukając sposobów pozbycia się kilku kg miodu (wszak za dwa - trzy miesiące znowu miodobranie! )natknęłam się na Twój przepis na miodownik rosyjski. Już się zdecydowałam, ze go zrobię, mam tylko pytanie:
czy to ciasto długo zachowuje świeżość? To znaczy czy moze leżeć po upieczeniu z tydzień, dwa bez szkody dla jego kondycji?
I czy jest to ciasto raczej wilgotne, czy suche?
Ciasto to, dość długo zachowuje świeżość, jak każde na miodzie, ale z tą wilgotnością to nie wiem. Raczej wychodzi wilgotne, ale to zależy od wielu czynników.
Bahus
Witaj,
szukając sposobów pozbycia się kilku kg miodu (wszak za dwa - trzy miesiące znowu miodobranie! )natknęłam się na Twój przepis na miodownik rosyjski. Już się zdecydowałam, ze go zrobię, mam tylko pytanie:
czy to ciasto długo zachowuje świeżość? To znaczy czy moze leżeć po upieczeniu z tydzień, dwa bez szkody dla jego kondycji?
I czy jest to ciasto raczej wilgotne, czy suche?
Będę wdzięczna za info.
pozdrawiam,
Wiktoria
Ciasto to, dość długo zachowuje świeżość, jak każde na miodzie, ale z tą wilgotnością to nie wiem. Raczej wychodzi wilgotne, ale to zależy od wielu czynników.
Bahus
Dzięki za info. Czyli zaraz zarabiam, w piątek piekę i mam nadzieję, ze i za tydzień bedzie pyszne :))
Wiktoria