Forum

Kuchenne porady

miodownik rosyjski - pytanie do Bahusa :)

  • Autor: wiktoria1 Data: 2005-03-29 16:15:00

    Witaj,

    szukając sposobów pozbycia się kilku kg miodu (wszak za dwa - trzy miesiące znowu miodobranie! )natknęłam się na Twój przepis na miodownik rosyjski. Już się zdecydowałam, ze go zrobię, mam tylko pytanie:

    czy to ciasto długo zachowuje świeżość? To znaczy czy moze leżeć po upieczeniu z tydzień, dwa bez szkody dla jego kondycji?
    I czy jest to ciasto raczej wilgotne, czy suche?

    Będę wdzięczna za info.
    pozdrawiam,
    Wiktoria

  • Autor: bahus Data: 2005-03-29 23:47:17

    Ciasto to, dość długo zachowuje świeżość, jak każde na miodzie, ale z tą wilgotnością to nie wiem. Raczej wychodzi wilgotne, ale to zależy od wielu czynników.
    Bahus

  • Autor: wiktoria1 Data: 2005-03-30 06:50:12

    Dzięki za info. Czyli zaraz zarabiam, w piątek piekę i mam nadzieję, ze i za tydzień bedzie pyszne :))

    Wiktoria

Przejdź do pełnej wersji serwisu