Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Niewygodne komentarze na WŻ?

• Autor: Wkn Data: 2005-04-01 07:42:07

Troche sie zdziwilam, gdy Pampas dzis rano powiedzial o nowych zdjeciach mazurkow Nutelli. Dlaczego? Bo juz te zdjecia po prostu widzialam doklejone do Pysznego kajmakowego mazurka wielkanocnego. Po co wiec autorka zadala sobie tyle trudu, usuwajac, a nastepnie dodajac dokladnie ten sam przepis.
    Dokladnie ten sam? Niezupelnie, bo pozbawiony dzieki temu chwytowi kilkunastu komentarzy, wsrod ktorych nie wszystkie byly pozytywne. Mazurek jest przepiekny, czy da sie zrobic z tych skladnikow - nie wiem, nie probowalam. Ale kilka osob sadzilo, ze chyba to niemozliwe, skoro wyrazily swa opinie w komentarzu. Mozna oczywiscie posadzic wszystkich komentujacdych o nieudolnosc w kuchni albo o bycie tak zwanym "trollem", ale nie zawsze tak jest.
    Jezeli autor przepisu uzna komentarz za obrazliwy, prosimy o e-mail do nas z informacja, oczywiscie mozliwe jest usuwanie pojedynczych komentarzy, ale musi to byc uzasadnione, bo to, co zrobila Nutella jest po prostu zwykla manipulacja. Jezeli faktycznie nietrudno jest upiec kruche placki na mazurek z podanych skladnikow, niech sie autor broni albo podaje uzyteczne rady, ale niech nie stosuje chwytow ponizej pasa. Oczywiscie domyslam sie, ze taki proceder odbywa sie na wielu stronach, ale WZ na pewno nie chce byc do tej grupy zaliczane.
    Pisze to wszystko, pamietajac caly czas, ze przepisy Nutelli sa bardzo czesto chwalone i naprawde swietne. W takim razie, czy warto w taki sposob psuc sobie dobra opinie?

A na koniec najważniejsze. Oto znów doskonały przepis na pyszny wielkanocny mazurek.

pozdrawiam
    Wkn

• Autor: Ania64 Data: 2005-04-01 08:13:41

przepis nutelli na mazurek jest zmieniony, inna gramatura składników, próbowałam upiec mazurek wg wczesniejszego przepisu, ale nie udał się. Wcześniejszy przepis mam wydrukowany, więc porównałam te dwa przepisy.

• Autor: marinik Data: 2005-04-01 08:51:20

no to juz nic nie rozumiem. Pierwszy przepis byl do kitu a drugi jest rewelacyjny za to zdjecia niby te same???
    czarodzieje, czarodzieje.....

• Autor: nutella Data: 2006-04-06 23:37:18

Jejku, ale się naczytałam... dopiero teraz, wpisując w wyszukiwarkę słowo "mazurek", znalazłam ten wątek... po roku, no ale wypadałoby żebym odpisała:) chociaż podobno tylko winny się tłumaczy:/
    Nie wykasowałam przepisu, ze względu na złe komentarze ale, jak napisała Ania64 chciałam zmienić trochę przepis, i zamiast zapisz niechcący nacisnęłam usuń. Wiem, że pojawia się pytanie "czy napewno chcesz skasować" ale nie pamiętam już dlaczego, myśląc że zapisuję zmiany, bezmyślnie wcisnęłam OK. Zrobiłam to niechcący, automatycznie, nie specjalnie.

A co do tego co napisał Wkn, że "Jezeli autor przepisu uzna komentarz za obrazliwy, prosimy o e-mail do nas z informacja, oczywiscie mozliwe jest usuwanie pojedynczych komentarzy, ale musi to byc uzasadnione, bo to, co zrobila Nutella jest po prostu zwykla manipulacja."
    to zamim oskarży się mnie o jakąś "manipulację" to ja też najpierw proszę o wiadomość i bezpośrednie zwrócenie się do mnie w celu wyjaśnienia sprawy.

• Autor: Janek Data: 2006-04-07 09:36:00

Podejrzewam, ze znów mi ktos "przyłoży" , zczynam obojętnieć , nawet na oszczerstwa....(*Borgii). Nie jestem niczyim adwokatem  ...ale gdybys WYJASNIŁA SPRAWĘ natychmiast po przypadkowym skasowaniu przepisu to nie byłoby sprawy. A w przypadkowe ODKRYCIA...nie bardzo wierzę ...przeczytałaś dawno ale jak jest okazja to czemu nie przypieptrzyć tez ...komuś...
    I ponadto jakos dziwnie sie składa, że akurat teraz WSZYSTKIE BÓLE wyciagane sa na światło dzienne... Jątrzenie, rozdrapywanie starych ran...
    Fredro miałby teraz tematów do nagłej.... albo z tej ilości jadu na WZ..szlag by Go trafił...

• Autor: nutella Data: 2006-04-07 12:11:17

Tobie Janku napewno tłumaczyć się nie mam zamiaru, zwłaszcza że nie było Cię nawet wtedy jeszcze na WŻ, i czy wierzysz, czy nie skasowałam to niechcący a sprawy nie wyjaśniłam od razu bo nie sądziłam, że w ogóle jakieś wyjaśnienia są potrzebne! Co miałam zrobić? Napisać na forum: "uwaga, niechcący skasowałam przepis który miał pozytywne i negatywne komentarze"?? Przecież to głupie, nie sądzę, żeby to kogoś obchodziło. Niektóre moje przepisy (a mam ich w przeciwieńtwie do Ciebie sporo) mają negatywne komentarze i nie kasuję ich.
    Zresztą Wkn zrobił tę kąśliwą uwagę w moją stronę- skasowanie przepisu to "manipulacja" a kasowanie wątków z forum przez moderatorów było Ok?

I tak naprawdę nie warto starej sparawy roztrząsać, ale napisałam to tylko dlatego, że uważam, że jeśli Wkn czy pampas czy kto kolwiek inny ma jakieś zastrzeżenia to powinien się zwrócić do mnie i wyjaśnić jakieś watpliwości a nie pisać jakieś dziwne, ironiczne insynuacje.

• Autor: olcia100 Data: 2006-04-07 15:17:02

Ja raczej nie biorę udziału w sporach i trzymam się od tego z daleka. Jednak zauważyłam, że niezłym zadymiarzem jest janek. Niby to wypowiada się przeciwko sporom i oszczerstwom, a często w nich uczestniczy. Przykład: widzisz, że nutella po roku czasu znalazla wątek i chciała kwestię wyjaśnić (ja też bym tak zrobiła) , to po co się wtrącasz i zaczynasz kolejną nieprzyjemną wymianę zdań? Chyba się Tobie nudzi. Pozdrawiam

• Autor: nutella Data: 2006-04-07 16:26:58

Masz rację! Zadymiarz to idealne określenie!:D

• Autor: Janek Data: 2006-04-07 19:55:35

..i vice versa ...po co sie wtracać PRAWDA... moralnosć Kalego?
    A czy zauważyłaś, ze po MOICH postach przeważnie szybko kończa się"kłótnie"...

P.S.
    Obiecałem dac spokój ale naprawde...PRZESZKADZAM niektórym???!!
    Może gdyby było mniej sporów to mniej byłoby mojego (kasliwego, czasem złośliwego) uczestnictwa w nich...
    Moze rozróżniajmy skutki i przyczyny!!!
    Skończmy wreszcie....

• Autor: Janek Data: 2006-04-07 19:46:28

Użytkownik nutella napisał w wiadomości:
    > Tobie Janku napewno tłumaczyć się nie mam zamiaru, zwłaszcza że nie było Cię
    > nawet wtedy jeszcze na WŻ, i.................................(a mam ich w
    > przeciwieńtwie do Ciebie sporo) 
    ....................
    moderatorów było
    > Ok?I tak naprawdę nie warto starej sparawy roztrząsać, ale napisałam to tylko
    ......................

.....przepraszam ....miłe to jest.....  ilości przepisów gratuluję,  jako poczatkujacy ...przepraszam ...

• Autor: nutella Data: 2006-04-07 20:17:43

przyznaję, nie było to miłe ale to co ty napisałeś tez nie było miłe i poczułam się urazona- napisałeś, ze nie wierzysz w przypadkowe odkrycia itd. czyli posądziłeś mnie o kłamstwo co nie było fair...

• Autor: lajan Data: 2006-04-08 14:49:53

Moi kochani Żarłowicze, nie mam ochoty się wtrącać, ale mam gorącą prośbę. Wymieńcie się numerami GG i tam sobie prowadźcie dalszą dyskusję. Postanowiłem pozostać nadal w WŻ i daję słowo, że wścieknę się i nie będę na nic zważał jak  prywatne spory będziecie / obojętnie kto/ prowadzili ku uciesze innych, ośmieszę i wytknę paluchem i obliżę zaślinionym jęzorem. Dosyć głupich polemik. Możemy przecież rozmawiać i dyskutować o wszystkim ale z kulturą. Nie jesteśmy sami na WŻ, mamy sympatyków. Czy zapraszając gości do domu też jeden z drugim , czy jedna z drugą przy nich urządzacie popisowe numery ze scen rodzinnych? Jeśli nie! To proszę być uczciwym , wpisać w swoich danych nr. GG i rozmawiać  poza Forum.

Przejdź do pełnej wersji serwisu