Forum

Rozmowy wolne i frywolne

niedziela milosierdzia bożego

• Autor: inka21 Data: 2005-04-03 20:50:33

Dziesiejsza niedziela czyli II niedziela po Wielkanocy ogloszona zostala przez (*) Jana Pawla II Niedzielą Milosierdzia Bozego ,tak jest od lat już 5ciu .Pamiętajcie o tym i czcijcie Milosierdzie Boże nie tylko w tę przypadającą niedziele raz w roku lecz zawsze kiedykolwiek przyjdzie wam ochota.Pan Jezus powiedzial do Swiętej Faustyny: "gdyby dusza cierpiąca wiedziala,jak ją Bóg miluje to skonalaby z radości i nadmiaru szczęścia", ale powiedzial też:"nie znajdzie ludzkośc uspokojenia, dopóki nie zwroci się z ufnością do MIlosierdzia Mojego",oraz:" wszystkim duszom,ktore uwielbiac będą to Moje Milosierdzie i szerzyc czesc jego, zachęcając innych do ufności w Moje Molosierdzie, obiecuję,że dusze te w godzine śmierci nie doznają przerażenia. MIlosierdzie Moje osloni je w tej ostatniej walce." inka21

• Autor: kamaxyz Data: 2005-04-04 09:04:29

O Ineczko kto doświadczył Miłosierdzia Bożego!!!!! ten wie jak jest jego wielkie działanie
    Nie bójmy się mówić o tym co jest w nas i dzielić się tym,!!!! a Boże Miłosierdzie okazujmy w mowie w czynach, radach do drugiego człowieka.
    Polecam szczerze Dzienniczek Faustyny --- niech nie będzie lekturą, ale wskazówką na dalsze nasze życie -ile jest tam zawartych słów !!!!!!nadziei,pogody,radości,miłosierdzia tak potrzebnego dla nas, a spisanych przez drogą nam Siostrę.
    kamaxyz

Przejdź do pełnej wersji serwisu