Forum

Rozmowy wolne i frywolne

odszedł pasterz nasz

• Autor: kamaxyz Data: 2005-04-04 08:17:14

Na motywach piesni religijnej na Wielką Sobotę pozwolę sobię wyrażic ogromny mój ból z powodu tego co się stało

ODSZEDŁ PAPIEŻ NASZ
    CO UKOCHAŁ LUD
    O DZIĘKI CI
    ZA TWEJ MĘKI TRÓD

Moim pragnieniem jest teraz, aby we mnie pozostało na zawsze dzieciwtwo przekazane przez Wielkiego Polaka naszego duchowego Ojca w formie nauki i przsłań ,abym mogła godnie przekazać pokoleniu warości w swoich słowach myślach i czynach
    smutna do bólu kamxyz

• Autor: inka21 Data: 2005-04-04 09:21:04

Odszedl Pasterz nasz z pieśnią na ustach( tak wierzę):
    "Za rękę weź mnie Panie i prowadz sam, aż dusza moja stanie u niebios bram, Bez ciebie ani kroku nie zrobię ,nie!- stań Ty u mego boku i prowadź mnie!. smutna(*)(*)(*) inka21

• Autor: kamaxyz Data: 2005-04-04 13:27:29

KRES JEST TAK NIEWIDZIALNY JAK POCZĄTEK.WSZECHSWIAT WYŁONIŁ SIĘ ZE SŁOWA I DO SŁOWA TEŻ POWRACA.(...)NADZY PRZYCHODZIMY NA SWIAT I NADZY WRACAMY DO ZIEMI,Z KTÓREJ ZOSTALISMY WZIĘCI"- Wydanie "Tryptiku rzymskiego "poematu napisanego przez Jana Pawła II - wprost z 10 kwietnia 2005
    zacytowałam te słowa naszego Ojca ku przemyśleniu i rozważaniu
    kamaxyz

• Autor: marinik Data: 2005-04-04 14:23:17

smucimy sie wszyscy, ale zwrocmy uwage, ze odszedl czlowiek SPELNIONY ABSOLUTNIE !!!!!!!

• Autor: kamaxyz Data: 2005-04-04 14:35:51

pięknie to ująłeś i napisałeś Mariusz !!!!!!!!! - dziękuję
    kamaxyz

• Autor: inka21 Data: 2005-04-05 08:12:38

Zosiu szukałam tego wiersza ale nie znalazłam ,tym bardziej dziękujęCi za napisanie go nam, ma szczegolną wymowę. Napisany tak dawno ,a jakby wczoraj, jakby Słowacki osobiście znal Jana Pawła II ( dowód na to ,że niezbadane są wyrokie boskie), czyż slowa "Gołąb mu słowa usty wyleci, Poniesie wieść, "- nie są obrazem tak często pokazywanym w telewizji, przedstawiającym Ojca Swiętego w oknie ,kiedy to bialy gołąbek siada mu na glowie i nie chce odleciec, a nasz PApież się uśmiecha radośnie?.A inne slowa wiersza Słowackiego:"że praca duchów będzie widzialna przed trumną tu"- jest widzialna , wystarczy spojrzec w telewizor, zobaczymy tam przewijające się nieskończenie olbrzymie tlumy ludzi skladających Mu hold. I tak można by mnozyc i analizaowac dalej.... Dziękuję Ci Zosiu, inka21

Przejdź do pełnej wersji serwisu