Wczoraj uzupełniając w sklepie domowy zapas podstawowych przypraw skusiłam się na ESTRAGON. Trochę wyczytałam na torebce ale powiedzcie gdzie i do czego go stosujecie? a może jakaś ciekawa potrawa? Pozdrowionka
Bardzo dobra przyprawa . I tak -
Mięso -cielęcina, baranina smażona, podroby, jako dodatek do nadzienia (do królika)
Ryby i owoce morza - gotowana ryba i skorupiaki,
Warzywa - groch, ogórki, grzyby sałata, pomidory.
Myślę , że Ci troszke pomogłam
Hej :)
Ja robię cosik takiego: wielkiezarcie.com - przepis7375 to są piersi z kurczaczka w śmietankowo-estragonowym sosie. Poza tym używam go w mieszance ziół na grilla oraz do wszystkich potraw z kurczaczkiem.
emiloos
Bardzo dużo ciekawych informacji na temat przypraw jest po prostu na stronkach:
www.kamis.pl www.prymat.pl
ja co ciekawsze rzeczy sobie podrukowałam i mam teraz w domu ściągę z "zastosowań".
polecam i pozdrawiam
Bazylia
Dwie potrawy, które u mnie bez estragonu nie przejdą:
- kapusta gotowana - i młoda, i trochę starsza (z odrobiną białego wina);
- wątróbka drobiowa - pod koniec sypnąć na patelnię.
Polecam eksperymentowanie.
W sobotę robiłam fasolkę po bretońsku i zgadnijcie co dodałam? TAK właśnie ESTRAGON, dotychczas dodawałam tylko "morze" majeranku ake przyznaje, że ta z estragonem jest mniamniuśna i już zawsze będę te przyprawę dodawać do ukochanej przez moją rodzinę fasolki po bretońsku
Wczoraj uzupełniając w sklepie domowy zapas podstawowych przypraw skusiłam się na ESTRAGON. Trochę wyczytałam na torebce ale powiedzcie gdzie i do czego go stosujecie? a może jakaś ciekawa potrawa? Pozdrowionka
Bardzo dobra przyprawa . I tak -
Mięso -cielęcina, baranina smażona, podroby, jako dodatek do nadzienia (do królika)
Ryby i owoce morza - gotowana ryba i skorupiaki,
Warzywa - groch, ogórki, grzyby sałata, pomidory.
Myślę , że Ci troszke pomogłam
Hej :)
Ja robię cosik takiego: wielkiezarcie.com - przepis7375 to są piersi z kurczaczka w śmietankowo-estragonowym sosie. Poza tym używam go w mieszance ziół na grilla oraz do wszystkich potraw z kurczaczkiem.
emiloos
Hmm przepis wygląda na ciekawy, chyba w niedziele go wypróbuje, dzieki
1. w przepisach wariacji sa 2 mieska w smietanie estragonowej - polecam.
2. bardzo lubie posypac estragonem bialy ser, lub dodac go do twarozku.
Bardzo dużo ciekawych informacji na temat przypraw jest po prostu na stronkach:
www.kamis.pl
www.prymat.pl
ja co ciekawsze rzeczy sobie podrukowałam i mam teraz w domu ściągę z "zastosowań".
polecam i pozdrawiam
Bazylia
Dwie potrawy, które u mnie bez estragonu nie przejdą:
- kapusta gotowana - i młoda, i trochę starsza (z odrobiną białego wina);
- wątróbka drobiowa - pod koniec sypnąć na patelnię.
Polecam eksperymentowanie.
:) A
W sobotę robiłam fasolkę po bretońsku i zgadnijcie co dodałam? TAK właśnie ESTRAGON, dotychczas dodawałam tylko "morze" majeranku ake przyznaje, że ta z estragonem jest mniamniuśna i już zawsze będę te przyprawę dodawać do ukochanej przez moją rodzinę fasolki po bretońsku
Wyśmienite są ocet i olej estragonowy
Bahus
Heh ja dodaje estragon do wszystkiego ... no moze nie do nalesnikow :-), ale generalnie do sosow (takich do przekasek), do mies pieczonych.