Mąż mi marudzi, że już dawno nie było żadnej nowości na obiad, a ja siedzę i myślę i nie wiem na co się zdecydować :-). Możecie mi coś doradzić?? Zdecydowanie za dużo tych przepisów tutaj :-)
Borgia Ty to jednak masz superowe te przepisy :-). Powiedz mi tylko, czy do tego kurczaka cacciatore czy jak mu tam to mają być pomidory z puszki? A jeśli chodzi o tego drugiego kurczaka to jak go nadziewać tymi śliwkami? Tak podobnie jak schabik ze śliwką? Oba przepisy brzmią pysznie i na jeden z nich bym się z chęcią zdecydowała :-)
A może w związku z nadejściem wiosny , jeśli masz dostęp do świeżej szałwi z ogródka, wypróbuj eskalopki z piersi kurczaka ze świeżą szałwią, skórką z cytryny i ewentualnie ( acz niekoniecznie ) z kaparami ?
Danko to jest nieskomplikowane i bardzo smaczne - zagości właśnie dzisiaj na moim stole, jako że dostałam właśnie od przyjaciółki listki szałwi, aięc jeśli Cię zainteresuje, podam dokładny przepis.
Mąż mi marudzi, że już dawno nie było żadnej nowości na obiad, a ja siedzę i myślę i nie wiem na co się zdecydować :-). Możecie mi coś doradzić?? Zdecydowanie za dużo tych przepisów tutaj :-)
Pozdrowionka z deszczowej Gdyni
Piola
Borgia Ty to jednak masz superowe te przepisy :-). Powiedz mi tylko, czy do tego kurczaka cacciatore czy jak mu tam to mają być pomidory z puszki? A jeśli chodzi o tego drugiego kurczaka to jak go nadziewać tymi śliwkami? Tak podobnie jak schabik ze śliwką? Oba przepisy brzmią pysznie i na jeden z nich bym się z chęcią zdecydowała :-)
wielkiezarcie.com - przepis9011
Ale nie jest to danie typowo obiadowe
ja dziś na obiad robilam " piersi kozicy"- , wlaśnie dodałam zdjęcie, danie oryginalne i smaczne, polecam inka21
wielkiezarcie.com - przepis6791 polecam bo dobre, reprezentacyjne i łatwe.
Pozdrawiam,
emiloos
A może w związku z nadejściem wiosny , jeśli masz dostęp do świeżej szałwi z ogródka, wypróbuj eskalopki z piersi kurczaka ze świeżą szałwią, skórką z cytryny i ewentualnie ( acz niekoniecznie ) z kaparami ?
Danko to jest nieskomplikowane i bardzo smaczne - zagości właśnie dzisiaj na moim stole, jako że dostałam właśnie od przyjaciółki listki szałwi, aięc jeśli Cię zainteresuje, podam dokładny przepis.