Forum

Kuchenne porady

Co mi polecicie z piersi z kurczaka?

• Autor: piola Data: 2005-04-16 09:26:59

Mąż mi marudzi, że już dawno nie było żadnej nowości na obiad, a ja siedzę i myślę i nie wiem na co się zdecydować :-). Możecie mi coś doradzić?? Zdecydowanie za dużo tych przepisów tutaj :-)

Pozdrowionka z deszczowej Gdyni
    Piola

• Autor: piola Data: 2005-04-16 13:11:35

Borgia Ty to jednak masz superowe te przepisy :-). Powiedz mi tylko, czy do tego kurczaka cacciatore czy jak mu tam to mają być pomidory z puszki? A jeśli chodzi o tego drugiego kurczaka to jak go nadziewać tymi śliwkami? Tak podobnie jak schabik ze śliwką? Oba przepisy brzmią pysznie i na jeden z nich bym się z chęcią zdecydowała :-)

• Autor: Edwars Data: 2005-04-17 14:45:44

wielkiezarcie.com - przepis9011
    Ale nie jest to danie typowo obiadowe

• Autor: inka21 Data: 2005-04-17 15:06:16

ja dziś na obiad robilam " piersi kozicy"- , wlaśnie dodałam zdjęcie, danie oryginalne i smaczne, polecam inka21

• Autor: emiloos Data: 2005-04-17 21:08:56

wielkiezarcie.com - przepis6791 polecam bo dobre, reprezentacyjne i łatwe.
    Pozdrawiam,
    emiloos

• Autor: Joanna-61 Data: 2005-04-18 09:34:41

A może w związku z nadejściem wiosny , jeśli masz dostęp do świeżej szałwi z ogródka, wypróbuj eskalopki z piersi kurczaka ze świeżą szałwią, skórką z cytryny i ewentualnie ( acz niekoniecznie ) z kaparami ?
    Danko to jest nieskomplikowane i bardzo smaczne - zagości właśnie dzisiaj na moim stole, jako że dostałam właśnie od przyjaciółki listki szałwi, aięc jeśli Cię zainteresuje, podam dokładny przepis.

Przejdź do pełnej wersji serwisu