Forum

Rozmowy wolne i frywolne

zakupy tuszyn

• Autor: renataz36 Data: 2005-05-05 07:27:36

Cześć kochani forumowicze, strasznie żadko goszczę na tym forum tzn czytam ale nie dyskutuje ale dziś przyszło mi do głowy spytać. Wybieram się na zakupy "ciuchowe" do Tuszyna (Głuchów i .... (nie pamiętam) ale na bazar PTAK. Wszytko to tuż przed Łodzią. Pytanie moje ot czy ktoś z Was wie w jakich godzinach teraz czynne są te bazary???? Kiedyś były one czynne codziennie i jak jechałam od strony Czestochowy to zaliczałam tezn środkowy czyli dzienny a potem PTAKA, teraz podobno sie pozmieniało. Jeśli ktoś wie jak to teraz jest BRADZO PROSZĘ O POMOC. Z góry dzieki buziaczki

• Autor: inka21 Data: 2005-05-05 07:36:29

oststnio jak bylam na takich zakupach to czynne byly stoiska nocą - bylismy na zakupach o 3 nad ranem! .... i fajnie się kupowalo ,gdyż bylo niewielu kupujących- niestety bylo to dobrych parę lat temu i możliwe,że od tego czasu coś się zmienilo. pozdrawiam, inka21

• Autor: marinik Data: 2005-05-05 08:30:31

ha- tez nigdy nie wiem, ktore z tych targowisk o jakiej porze dziala. Wiem za to, ze najblizej Czestochowy jest Gluchów, a potem w kierunku Łodzi - Tuszyn i Rzgów. Ptak jest w Rzgowie, zreszta oprocz Ptaka sa tam hale innych wlascicieli (bracia Galkiewicz). Dodatkowo, wiem, ze te bazary przed Rzgowem sa nastawione glownie na odbiorcow hurtowych, ale ponoc i detal da sie kupic. W kazdym razie- do rzgowa mozna sie udac spokojnie w porannych godzinach- bez szalenstw nocnych.

• Autor: jasmona Data: 2005-05-05 09:30:28

Zarówno Ptak i Polros (te w Rzgowie są czynne w godzinach 9-15, z tym, ze najlepiej sie wyrobic do 13:30 - duza szansa, że jeszcze wszystko będzie czynne, później handlowcy zaczynaja powoli się zbierać) .Osobiście radze udać sie do nowego pawilonu POLROS (po drugiej stronie szosy i zaliczyc hale A, B, C, D. Tam najfajniej robi sie zakupy :) Życzę udanych zakupów :)!

• Autor: renataz36 Data: 2005-05-05 10:30:44

dzięki ale napisz jeszcze czy są czynne codziennie albo choć czy w poniedziałek 9 maja moge jechac

• Autor: till Data: 2005-05-06 23:24:56

Polros braci Gałkiewiczów godny uwagi, Jadąc od strony częstochowy skręcasz na Rzgów mijając Ptaka z lewej.nie warto być za wcześnie bo stoiska otwierają z poślizgiem, zwłaszcza na Ptaku. Na tym ostatnim hale a-c i właściwie wystarczy..

• Autor: renataz36 Data: 2005-05-07 16:32:46

Dzięki za pomoc o pozanwaniu "zmian" na zakupach w Tuszynie i okolicach. Mam jeszcze jedno pytanie, zawsze było oczywiście detalicznie taniej na dziennym bazarze tym "środkowym" a na PTAKU juz drożej (choć elegancko). A jak cenowo wygląda ten nowy tzn ten po drógueij stronie PTAKA

Przejdź do pełnej wersji serwisu