Forum

Kuchenne porady

slodycz w potrawach

  • Autor: marinik Data: 2005-05-05 13:29:15

    nie mam na mysli ciast, czy deserow, w ktorych czesto slodycz jest oczywista. musze przyznac, ze niewielki dodatek cukru, ktory zmienia wytrawnosc potrawy stosuje bardzo czesto. Miesko z miodem- bardzo prosze, wigegret ze szczypta cukru- jak najbardziej, pomidorowa lekko oslodzona - tez. To wszystko powoduje, ze winko stosowane do roznych potraw u mnie wcale nie musi byc wytrawne. czy to tylko moja fanaberia????

  • Autor: jola_mm Data: 2005-05-05 13:38:43

    Masz rację, i myślę że oprócz nas dwóch jest jeszcze parę osób które znaja ten temat. Ja np daję do bigosu rodzynki, do żurku odrobinkę cukru, a udka z kurczaka pod koniec pieczenia smaruję miodem pomieszanym z musztardą, i jeszcze ....znalazłoby się kilka takich potraw, które nie istnieją u mnie bez cukru. Nie wspomnę o takich zestawach jak np. roladki z piersi kurczaka, schabik, polędwica nadziewane suszonymi śliwkami czy morelami mmmmmmmmmm pycha.

  • Autor: gosipiet Data: 2005-05-05 13:53:14

    Ależ jasne, ze dodaję. Sweet chili sos do mięs, syrop klonowy lub miód do kurczaka. Do bigosu sliwki i rodzynki................ mniaaam. A zapomniałam o schabiku z ananasem (krążkiem) matko bosko - JA JESTEM NA DIECIE!!!!!!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu