Forum

Kuchenne porady

Rolada biszkoptowa

  • Autor: fanna Data: 2005-05-05 19:06:22

    Zamierzam zrobic rolade biszkoptowa lecz brak mi doswiadczenia.Poradzcie,prosze jak zwinac ciasto,zeby sie nie pokruszylo.

  • Autor: zosia-k Data: 2005-05-05 20:15:21

    zaraz po upieczeniu połóż na ściereczke lnianą posypaną cukrem pudrem i zwiń w rulonik razem ze ściereczką i pozostaw do wystygnięcia.

  • Autor: matyldusia Data: 2005-05-05 22:22:15

    I upiecz bardzo cieniutkie na duuużej blaszce !!!

  • Autor: graza Data: 2005-05-06 08:04:36

    No i roladę krócej sie piecze niż biszkopt ..pamietaj o tym :-) żeby ciasto ladnie odeszlo ci od blachy wyłóż ją pergaminem... po upieczeniu odwróć papierem do góry na sciereczkę , ściagnij go i zwiń ze ściereczką , (jeśli boki sa spieczone i suche to zetnij przed zwinięciem). ciasta musi być mało na roladę ..ja np piekłam z 3 jajek na dużą blaszkę (taką z piekarnika)

Przejdź do pełnej wersji serwisu