No i roladę krócej sie piecze niż biszkopt ..pamietaj o tym :-) żeby ciasto ladnie odeszlo ci od blachy wyłóż ją pergaminem... po upieczeniu odwróć papierem do góry na sciereczkę , ściagnij go i zwiń ze ściereczką , (jeśli boki sa spieczone i suche to zetnij przed zwinięciem). ciasta musi być mało na roladę ..ja np piekłam z 3 jajek na dużą blaszkę (taką z piekarnika)
Zamierzam zrobic rolade biszkoptowa lecz brak mi doswiadczenia.Poradzcie,prosze jak zwinac ciasto,zeby sie nie pokruszylo.
zaraz po upieczeniu połóż na ściereczke lnianą posypaną cukrem pudrem i zwiń w rulonik razem ze ściereczką i pozostaw do wystygnięcia.
I upiecz bardzo cieniutkie na duuużej blaszce !!!
No i roladę krócej sie piecze niż biszkopt ..pamietaj o tym :-) żeby ciasto ladnie odeszlo ci od blachy wyłóż ją pergaminem... po upieczeniu odwróć papierem do góry na sciereczkę , ściagnij go i zwiń ze ściereczką , (jeśli boki sa spieczone i suche to zetnij przed zwinięciem). ciasta musi być mało na roladę ..ja np piekłam z 3 jajek na dużą blaszkę (taką z piekarnika)