Forum

Kuchenne porady

pieczenie mięsa

  • Autor: halisa Data: 2005-05-09 13:22:13

    Kto umie piec mięso w taki sposób, żeby jak najmniej się skurczyło?
    Mam 1 kg łopatki b/k i chcę z tego zrobić coś "do chleba", bo po ostatnich aferach mam dość
    jedzenia kiełbas. Jak tę łopatkę upiec, przyprawić - żeby było mniam,mniam.

  • Autor: klarax Data: 2005-05-09 14:53:39

    Forum - KUCHNIA MOLEKULARNA

  • Autor: Perelka Data: 2005-05-09 21:55:16

  • Autor: madzina Data: 2005-05-10 22:07:17

    Ale fajny pomysł ,z pieczeniem w szybkowarze ja wypróbuje na pewno pozdrowienia madzina!!!

  • Autor: renataz36 Data: 2005-05-11 06:30:37

    Ja mam pytanie co do tego pieczenia w szybkowarze. Od kilku lat wykorzystuje ten garnek ale tylko i wyłącznie do gotowania mięs czy fasolki po bretońsku, o ile pamiętam w dołączonych do niego uwagach pisało że przed zamknięciem powinien miec tyle wody żeby sięgała conajmniej 2/3 garnka. Czy się myle?? nic się nie dzieje z garnkiem podczas pieczenia tego mięsa?? jest ono ugotowanie czy upieczone?

Przejdź do pełnej wersji serwisu