Kilanaście lat temu często bywałem w winiarni " Fukier" w Warszawie, podawano tam migdały prażone na gorąco.
Każdy migdałek otoczony był drobną solą, była to naprawdę super przekąska do winka.
Czy ktoś potrafi takie migdały zrobić?
a ja calkiem inaczej je robie. Migdaly parze i obieram ze skorki. Na patelnie wrzucam DUZO soli i podgrzewam. Na taka goraca sol wrzucam migdaly i praze - az sie lekko zrumienia.
Kilanaście lat temu często bywałem w winiarni " Fukier" w Warszawie, podawano tam migdały prażone na gorąco.
Każdy migdałek otoczony był drobną solą, była to naprawdę super przekąska do winka.
Czy ktoś potrafi takie migdały zrobić?
Ja robie te migdałki tak: troszke oliwy na patelnię,wsypuję migdały i sole.Mieszam na małym ogniu aż się zarumienią.
a ja calkiem inaczej je robie. Migdaly parze i obieram ze skorki. Na patelnie wrzucam DUZO soli i podgrzewam. Na taka goraca sol wrzucam migdaly i praze - az sie lekko zrumienia.
Tak przygotowane migdały jadłem na Czartorii, W "Kużni diabelskiej" w pobliżu Ustronia
Bahus