Droga Till..
1. można ją namaczać koło 30 minut w wodzie z vegetą albo ziarenkami smaku
2. można w taki sam sposób pogotować skracając czas do 15 minu.
W zależności ile masz czasu możesz wybrać odpowiedni wariant dla siebie.
Na opakowaniu z soi (z tyłu) zazwyczaj są ciekawe przepisy...
Najprostszy to : kotlety sojowe - które po prostu po ugotowaniu i ostydzeniu panierujesz i smażysz jak kotlety schabowe..
:)
Bazylia
Zależy jaką masz soję. Jeśli w ziarnach to trzeba moczyć ok. 10 godzin, potem gotować przez 2 godziny bez soli.
Jeśli proteinę to jak wyżej. Ja do proteiny dodaję paprykę, cebulę, czosnek, marchewkę, kapustę. Wszystko podsmażam i duszę do miękkości. Doprawiam pieprzem, sosem sojowym, koncentratem pomid.
Smacznego
Kochani, czy soję przed gotowaniem trzeba namoczyć? Ile gotować? A może poratujecie mnie jakimś szybkim przepisem na danie z soją
Droga Till..
1. można ją namaczać koło 30 minut w wodzie z vegetą albo ziarenkami smaku
2. można w taki sam sposób pogotować skracając czas do 15 minu.
W zależności ile masz czasu możesz wybrać odpowiedni wariant dla siebie.
Na opakowaniu z soi (z tyłu) zazwyczaj są ciekawe przepisy...
Najprostszy to : kotlety sojowe - które po prostu po ugotowaniu i ostydzeniu panierujesz i smażysz jak kotlety schabowe..
:)
Bazylia
Dzięki, ale moja soja nie ma z tyłu żadnych przepisów. Taka tajemnicza....
wg mnie z soi najlepszy jest sos sojowy :)))))
i kiełki !
wszystko pieknie i ladnie tylko po co do zdrowej soi dodawac tą chemię wpostaci vegety czy ziarenek smaku ? zdarza sie to bardzo czesto.
Zależy jaką masz soję. Jeśli w ziarnach to trzeba moczyć ok. 10 godzin, potem gotować przez 2 godziny bez soli.
Jeśli proteinę to jak wyżej. Ja do proteiny dodaję paprykę, cebulę, czosnek, marchewkę, kapustę. Wszystko podsmażam i duszę do miękkości. Doprawiam pieprzem, sosem sojowym, koncentratem pomid.
Smacznego
Proteinę tak jak pisała kropka 1976. Oczywiście
teraz już wiem że mam ziarna
. Namoczę przez noc , jutro dam znać , jak wyszło.Brzmi w każdym razie zachęcająco.
Zajrzyj na stronę www.puszkkka.spinacz.pl
Ziarna robiłam też z kiełbasą podsmażaną i konc.pom.
Zajrzałam. O Królowo, jesteś wielka. Życzliwość Twoje drugie imię.