Forum

Kuchenne porady

Panga - czy ktoś już przyrządzał?

• Autor: AggusiA Data: 2005-05-17 15:09:34

Witam.

Namówiona przez znajomych zakupiłam rybkę Pangę. W przepisach znalazłam jeden przepis Joasi, ale może ktoś poleci coś jeszcze na grupkach?

Pozdrawiam

AggusiA
    p.s. idę zajadać się zupką cygańską :) , którą jeszcze raz polecam:)

• Autor: misiomumy Data: 2005-05-17 22:45:06

proponuje zrobic pange w panierce ,czyli odmrozic filety, skropic obficie cytryną,doprawic solą,odrobiną pieprzu,i przyprawą do ryb,moze byc np.knor,odczekac pół godziny.Nastepnie wsadzic do jajka i do bułki tartej i na rozgrzany tłuszcz.Do pieknej,złotej rybki dodaje kawałek cytryny wiórek schłodzonego ,ziołowego masła i zieloną pietruszkę.Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty bedzie swietnym dodatkiem.

• Autor: Joanna-61 Data: 2005-05-17 23:36:00

Ja ostatnio robiłam pangę w warzywach - poddusiłam posiekaną cebulę, dodałam pokrojone w paski pieczarki i potem - podstawowe jarzyny również pokrojone w paseczki ( z powodu pośpiechu użyłam mrożonych z Hortexu ), dołożyłam pomidory z puszki, przyprawy ziołowe (miałam akurat świeży tymianek i oregano), sól, pieprz i czosnek, podlałam bulionem warzywnym, króciutko poddusiłam, by warzywa pozostały jędrne i na to położyłam skropione cytryną, posolone i popieprzone filety z ryby, przykryłam i udusiłam (właściwie na parze) kilkanaście minut. Wyszło naprawdę pyszne ! I lekkostrawne.....

• Autor: Uretan Data: 2005-05-18 09:12:28

A ja udusiłem z cebulką i pieprzem, obsmażywszy wcześniej krótko na maśle. Do tego trochę świeżego oregano, młode kartofelki - i ucztaaaaa!

• Autor: marinik Data: 2005-05-18 11:45:46

ja zas sadze, ze z przyrzadzaniem pangi mozna fantazjowac, jak z przyrzadzaniem wielu innych ryb po prostu. Jedno pewne- miesko smaczne, biale, delikatne, bez intensywnego rybnego aromatu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu