Jadłam dzis na kolacje wątróbki drobiowe. Ze smazoną cebulka i jakos mi do tego podszedł ogóreczek konserwowy.
A teraz siedze i mam ochote na kieliszek winka. I zaczełam sie zastanawiac jakie wino pasowałoby do watróbek drobiowych?
Patrzac ze to drób to mozna pomyslec ze białe połwytrawne lub wtrawne, ale jakos nie jestem pewna ;-).
Mozecie mi pomóc?
Naukowo - czerwone.
Po ludzku - jak kto chce; ale to tak naprawdę zależy od tego, na jakim tłuszczu były one wątróki smażone.
Na oliwie, to faktycznie, jak kto chce - bardzo dobrze idzie do nich piwo.
Na maśle - żadne piwo, a wino, jakie kto chce.
Zasada naukowa powiada też, że w czym się gotowało, to taka popitka.
Mądre to i słuszne smakowo.
Jadłam dzis na kolacje wątróbki drobiowe. Ze smazoną cebulka i jakos mi do tego podszedł ogóreczek konserwowy.
A teraz siedze i mam ochote na kieliszek winka. I zaczełam sie zastanawiac jakie wino pasowałoby do watróbek drobiowych?
Patrzac ze to drób to mozna pomyslec ze białe połwytrawne lub wtrawne, ale jakos nie jestem pewna ;-).
Mozecie mi pomóc?
Serdeczne dzieki.
Białe wytrawne, sama takie dodaje
Naukowo - czerwone.
Po ludzku - jak kto chce; ale to tak naprawdę zależy od tego, na jakim tłuszczu były one wątróki smażone.
Na oliwie, to faktycznie, jak kto chce - bardzo dobrze idzie do nich piwo.
Na maśle - żadne piwo, a wino, jakie kto chce.
Zasada naukowa powiada też, że w czym się gotowało, to taka popitka.
Mądre to i słuszne smakowo.