Forum

Kuchenne porady

Wino do wątróbek

  • Autor: Pysia77 Data: 2005-05-19 19:39:52

    Jadłam dzis na kolacje wątróbki drobiowe. Ze smazoną cebulka i jakos mi do tego podszedł ogóreczek konserwowy.
    A teraz siedze i mam ochote na kieliszek winka. I zaczełam sie zastanawiac jakie wino pasowałoby do watróbek drobiowych?
    Patrzac ze to drób to mozna pomyslec ze białe połwytrawne lub wtrawne, ale jakos nie jestem pewna ;-).
    Mozecie mi pomóc?

    Serdeczne dzieki.

  • Autor: Lusy Data: 2005-05-19 19:44:25

    Białe wytrawne, sama takie dodaje

  • Autor: klarax Data: 2005-05-19 23:55:41

    Naukowo - czerwone.
    Po ludzku - jak kto chce; ale to tak naprawdę zależy od tego, na jakim tłuszczu były one wątróki smażone.
    Na oliwie, to faktycznie, jak kto chce - bardzo dobrze idzie do nich piwo.
    Na maśle - żadne piwo, a wino, jakie kto chce.
    Zasada naukowa powiada też, że w czym się gotowało, to taka popitka.
    Mądre to i słuszne smakowo.

Przejdź do pełnej wersji serwisu