Nie słyszałam o tym, ale wiem na pewno że sernik z mlekiem z mojego przepisu zawsze wychodzi i jest super pulchny i rozpływa się w ustach. Niestety nie wprowadziłam go jeszcze ale niedługo sie poprawię.
Wg mnie puszystosci dodaje spirytus dodany do masy serowej /to stosuje/, ale czytalam tez gdzies, że taki sam skutek ma dodanie ubitej smietany /chyba 2 łyżki ?/. Jesli chodzi o ziemniaki, pieke taki sernik, jakkolwiek nie moge powiedziec żeby byl pulchniejszy. Ale jak moja kolezanka zrobi sernik wlasnie z dodatkiem ziemniakow to jest jak puszek, moj nie. Sprobuj, moze Tobie sie uda. Zarowno sernik z z dodatkiem ziemniakow, jak tez drugi - z dodatkiem spirytusu sa w moich przepisach. Pozdrawiam.
a ja dodaję budyń. zresztą- z ziemniaków robi się mąkę ziemniaczaną, która jest w budyniu więc chyba można te składniki stosować zamiennie:)) ja dodaję budyń śmietankowy nie dla spulchnienia ale dla tego, żeby sernik się nie rozpadał.
Tak, budyń żeby scalał jakby całość, a co do kaszy mannej, to wg mnie należy ją dodawać zwłaszcza, gdy ser jest zbyt wilgotny - ma wchłaniać nadmiar wody.
Ostatnio slyszalam ze jak do sernika dodaje sie jednego ugotowanego i zmielonego ziemniaka to jest pulchniejszy. Czy to prawda?
Nie słyszałam o tym, ale wiem na pewno że sernik z mlekiem z mojego przepisu zawsze wychodzi i jest super pulchny i rozpływa się w ustach. Niestety nie wprowadziłam go jeszcze ale niedługo sie poprawię.
A właściwie to na tej stronie znalazłam conajmniej 2 przepisy które są zbliżone do mojego, więc nie wiem czy ktoś nie posadzi mnie o plagiat
Wg mnie puszystosci dodaje spirytus dodany do masy serowej /to stosuje/, ale czytalam tez gdzies, że taki sam skutek ma dodanie ubitej smietany /chyba 2 łyżki ?/. Jesli chodzi o ziemniaki, pieke taki sernik, jakkolwiek nie moge powiedziec żeby byl pulchniejszy. Ale jak moja kolezanka zrobi sernik wlasnie z dodatkiem ziemniakow to jest jak puszek, moj nie. Sprobuj, moze Tobie sie uda. Zarowno sernik z z dodatkiem ziemniakow, jak tez drugi - z dodatkiem spirytusu sa w moich przepisach. Pozdrawiam.
Właśnie zostałaś posądzona....wysyłamy pluton egzekucyjny
Bahus
Jolu ktore to przepisy? Chciala bym sprobowac. Dzieki
ja dodaję mąki kartoflanej
A moja mama zawsze dodaje łyżke grysiku i wychodzi jej bardzo dobry
a ja dodaję budyń. zresztą- z ziemniaków robi się mąkę ziemniaczaną, która jest w budyniu więc chyba można te składniki stosować zamiennie:)) ja dodaję budyń śmietankowy nie dla spulchnienia ale dla tego, żeby sernik się nie rozpadał.
Tak, budyń żeby scalał jakby całość, a co do kaszy mannej, to wg mnie należy ją dodawać zwłaszcza, gdy ser jest zbyt wilgotny - ma wchłaniać nadmiar wody.