Forum

Kuchenne porady

Sernik

  • Autor: baska Data: 2005-05-20 04:37:27

    Ostatnio slyszalam ze jak do sernika dodaje sie jednego ugotowanego i zmielonego ziemniaka to jest pulchniejszy. Czy to prawda?

  • Autor: jola_mm Data: 2005-05-20 09:13:21

    Nie słyszałam o tym, ale wiem na pewno że sernik z mlekiem z mojego przepisu zawsze wychodzi i jest super pulchny i rozpływa się w ustach. Niestety nie wprowadziłam go jeszcze ale niedługo sie poprawię.

  • Autor: jola_mm Data: 2005-05-20 09:24:58

    A właściwie to na tej stronie znalazłam conajmniej 2 przepisy które są zbliżone do mojego, więc nie wiem czy ktoś nie posadzi mnie o plagiat

  • Autor: alman Data: 2005-05-20 10:43:42

    Wg mnie puszystosci dodaje spirytus dodany do masy serowej /to stosuje/, ale czytalam tez gdzies, że taki sam skutek ma dodanie ubitej smietany /chyba 2 łyżki ?/. Jesli chodzi o ziemniaki, pieke taki sernik, jakkolwiek nie moge powiedziec żeby byl pulchniejszy. Ale jak moja kolezanka zrobi sernik wlasnie z dodatkiem ziemniakow to jest jak puszek, moj nie. Sprobuj, moze Tobie sie uda. Zarowno sernik z z dodatkiem ziemniakow, jak tez drugi - z dodatkiem spirytusu sa w moich przepisach. Pozdrawiam.

  • Autor: bahus Data: 2005-05-20 12:14:09

    Właśnie zostałaś posądzona....wysyłamy pluton egzekucyjny
    Bahus

  • Autor: baska Data: 2005-05-21 01:45:33

    Jolu ktore to przepisy? Chciala bym sprobowac. Dzieki

  • Autor: klarax Data: 2005-05-20 12:25:40

    ja dodaję mąki kartoflanej

  • Autor: elkab Data: 2005-05-20 18:31:22

    A moja mama zawsze dodaje łyżke grysiku i wychodzi jej bardzo dobry

  • Autor: nutella Data: 2005-05-20 19:20:15

    a ja dodaję budyń. zresztą- z ziemniaków robi się mąkę ziemniaczaną, która jest w budyniu więc chyba można te składniki stosować zamiennie:)) ja dodaję budyń śmietankowy nie dla spulchnienia ale dla tego, żeby sernik się nie rozpadał.

  • Autor: alman Data: 2005-05-20 22:17:16

    Tak, budyń żeby scalał jakby całość, a co do kaszy mannej, to wg mnie należy ją dodawać zwłaszcza, gdy ser jest zbyt wilgotny - ma wchłaniać nadmiar wody.

Przejdź do pełnej wersji serwisu