Witam serdecznie, kupiłam sobie 30 dkg cieciorki suchej (nie w puszce). Co mogę z niej zrobić? Myślałam o jakiejś zupce, ale nigdzie nie widzę przepisu...? Czy ktoś może mi pomóc i podsunąc mi jakiś pomysł na spożytkowanie mojego zakupu? Dziękuję
ja namoczoną i ugotowaną ciecierzycę dodaję czasem do sałatek, jadłam też kiedyś bardzo dobrą przyrządzoną jak fosolkę po bretońsku. Z cieciorki można też zrobić kotlety, różne pasty. Nie mam żadnych przepisów ale radzę poszukać Ci ich na stronach poświęconych kuchni wegetariańskiej
Jeżeli wiesz, co można zrobić z fasoli, to te same przepisy dotyczą ciecierzycy, tylko jest delikatniejsza w smaku. Ja uwielbiam zupkę z dużą ilością majeranku i czosnku. Mnnnniam
Użytkownik Dareczka napisał w wiadomości:
> Witam serdecznie, kupiłam sobie 30 dkg cieciorki suchej (nie w puszce). Co
> mogę z niej zrobić? Myślałam o jakiejś zupce, ale nigdzie nie widzę
> przepisu...? Czy ktoś może mi pomóc i podsunąc mi jakiś pomysł na
> spożytkowanie mojego zakupu? Dziękuję
Proszę bardzo o to jeden z nielicznych przepisów na Cieciorkę z warzywami
sposób przyrządzenia:
Gotowanie cieciorki:
Cieciorkę moczymy na noc, gotujemy ok. 2 godzin w osolonej wodzie.
Tak przygotowaną można zamknąć na gorąco w słoikach - a potem wykorzystać do sałatek, zup.
składniki:
- 1 szkl. ugotowanej cieciorki (inaczej groch włoski)
- cebula, czosnek
- cukinia
- pomidory w puszce
- przyprawy wg uznania
Pyszne danie:
Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię, po chwili pokrojone pomidory z puszki, doprawiamy wg uznania: jarzynką, gałką muszk., bazylią.
Do gorącego sosu wrzucamy ugotowaną cieciorkę, tak by się podgrzała.
Witam serdecznie, kupiłam sobie 30 dkg cieciorki suchej (nie w puszce). Co mogę z niej zrobić? Myślałam o jakiejś zupce, ale nigdzie nie widzę przepisu...? Czy ktoś może mi pomóc i podsunąc mi jakiś pomysł na spożytkowanie mojego zakupu? Dziękuję
ja namoczoną i ugotowaną ciecierzycę dodaję czasem do sałatek, jadłam też kiedyś bardzo dobrą przyrządzoną jak fosolkę po bretońsku. Z cieciorki można też zrobić kotlety, różne pasty. Nie mam żadnych przepisów ale radzę poszukać Ci ich na stronach poświęconych kuchni wegetariańskiej
Jeżeli wiesz, co można zrobić z fasoli, to te same przepisy dotyczą ciecierzycy, tylko jest delikatniejsza w smaku. Ja uwielbiam zupkę z dużą ilością majeranku i czosnku. Mnnnniam
Bardzo dziękuje za odpowiedź. Lubię dania z fasoli również z majerankiem i czosnkiem..tak wiec spróbuję trochę poeksperymentować...:-)
Użytkownik Dareczka napisał w wiadomości:
> Witam serdecznie, kupiłam sobie 30 dkg cieciorki suchej (nie w puszce). Co
> mogę z niej zrobić? Myślałam o jakiejś zupce, ale nigdzie nie widzę
> przepisu...? Czy ktoś może mi pomóc i podsunąc mi jakiś pomysł na
> spożytkowanie mojego zakupu? Dziękuję
Proszę bardzo o to jeden z nielicznych przepisów na Cieciorkę z warzywami
sposób przyrządzenia:
Gotowanie cieciorki:
Cieciorkę moczymy na noc, gotujemy ok. 2 godzin w osolonej wodzie.
Tak przygotowaną można zamknąć na gorąco w słoikach - a potem wykorzystać do sałatek, zup.
składniki:
- 1 szkl. ugotowanej cieciorki (inaczej groch włoski)
- cebula, czosnek
- cukinia
- pomidory w puszce
- przyprawy wg uznania
Pyszne danie:
Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię, po chwili pokrojone pomidory z puszki, doprawiamy wg uznania: jarzynką, gałką muszk., bazylią.
Do gorącego sosu wrzucamy ugotowaną cieciorkę, tak by się podgrzała.
masakra na haki
chyba na widelce, hihi... w diablo
Grałam swego czasu teraz niestety nie mam kiedy... ale może kiedyś...