Forum

Kuchenne porady

wiadomosc dla joli_mm

  • Autor: baska Data: 2005-05-21 21:21:25

    Czesc jolu ja z prosba do ciebie o ten sernik co sie rozplywa w ustach i jest pulchnu. Daj przepis. Baska

  • Autor: jola_mm Data: 2005-05-27 11:35:37

    przepis7470
    Ten przepis jest bardzo podobny tylko nie daję tyle cukru - tylko ok 1 szkl. i nie wylewam na ciasto tej bezy z białek. Jeśli chodzi o spód, to zawsze odrobinę podpiekam, może być dowolny zależy jakie spody się lubi, ja często robię coś a`la biszkopt.
    Życze smacznego i obiecuję że postaram się zamieścić swój przepis niedługo.
    Acha, w moim przepisie jest jeszcze sok z 1 cytryny i otarta skórka z cytryny.
    To chyba tyle. Pozdrwaiam
    Jola

  • Autor: jola_mm Data: 2005-06-03 09:13:06

    Tak jak obiecałam, znalazłam odrobinę czasu i wklepałam mój sernik. polecam i zapewniam, że jak spróbujesz, to na pewno nie będziesz już innego piekła. Ja piekę tylko ten, czasem dla urozmaicenia dodaję na spód brzoskwinie. A to link: przepis9639

  • Autor: baska Data: 2005-06-05 01:07:35

    Jolus, nic nie ma jak klikam link. U ciebie w przepisach tez nie widze. Baska

  • Autor: jola_mm Data: 2005-06-23 12:54:17

    Sernik co sie rozpływa w ustach
    Składniki Przepis
    Ciasto:
    0,5 szkl cukru
    0,5 k margaryny
    2 łyżki oleju
    0,5 łyzki octu
    3 jajka
    1,5 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do piecz.
    Ser:
    1,5 kg sera
    2 jajka
    4 żółtka
    2 budynie śmietankowe
    1 szkl cukru
    1 cukier waniliowy
    2 i 1/4 szkl mleka
    0,5 szkl oleju
    1 cytryna
    bakalie Ciasto:
    Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy olej, ocet mąkę przesianą z proszkiem, na koniec wlewamy margarynę roztopioną. Wylewamy na blachę. Spód można delikatnie podpiec, jeśli nie podpieczemy ciasto wypłynie nam nad sernik i zrobi takie ciekawe górki - warto sprawdzić jaką wersję się woli.
    Ser
    Żółtka i jajka ucieramy z cukrem, dodajemy skórkę i sok z cytryny, olej i mleko, budynie. To wszystko dokładnie mieszamy ze zmielonym serem. Na koniec dajemy rodzynki, które raczej opadną na dół, bo ser będzie płynny. Wylewamy na spód i pieczemy ok 1 godz w temp 180-2000C, zależy to od piekarnika.
    Jest pyszny.

    Uwaga!
    Podobny sernik znajduje się już na tej stronie ale ten jest na pewno nie skopiowany tylko dostałam go od mojej mamusi.

    Nie wiem co się u Ciebie dzieje ale ja jak klikam w link to się wyświetla i u mnie w przepisach też jest.

  • Autor: baska Data: 2005-06-26 19:44:30

    Jolu
    Serdeczne dzieki za przepis. Napewno go niebawem zrobie. Jezeli ty widzisz ten przepis a ja nie, to mysle ze mozesz go nie miec udostepnionego dla wszystkich, sprawdz ta opcje.
    Baska

Przejdź do pełnej wersji serwisu